Янукович в Індії знову говорив про вимушену інтеграцію України у Митний союз

Поділитися
Янукович в Індії знову говорив про вимушену інтеграцію України у Митний союз
За словами Януковича, якщо Україна не "підлаштується" під Митний союз, то національні виробники "зіткнуться з дискримінацією і втратять ринок". "Час покаже, наскільки далеко ми просунемося в інтеграції з Митним союзом", - заявив президент.

Розмірковуючи про геополітичний курс країни, президент Віктор Янукович у черговий раз відзначив, що Україна завжди буде «мостом між Європою і Росією», і заявив, що Україна змушена рахуватися з Митним союзом, аби «не зіткнутися з дискримінацією і не втратити ринок».

Про це глава української держави заявив в інтерв'ю індійському виданню The Hindu.

«Неправильно схиляти нас до одного з варіантів. Саме у національних інтересах України придивлятися і до Сходу, і до Заходу», - сказав Янукович.

Читайте: Розмитнена загроза

Янукович зазначив, що оборот з ЄС сягнув $45 млрд, і в Європі Україна бачить можливості для реформування законодавчої і судової системи, а також для досягнення високих стандартів демократії і прав людини. Разом з тим, каже Янукович, обсяг торгівлі з Росією та іншими колишніми радянськими республіками перевищує $60 млрд, і Україна «не може ігнорувати інтереси наших виробників».

«Геополітично, ми приречені бути мостом між Європою і Росією», - резюмував президент.

На питання, чи має намір Україна вступати у Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану, Янукович повідомив, що в даний час «ми гармонізуємо» наші закони, норми і правила з законодавством МС.

«Це довга дорога, але якщо ми цього не зробимо, наші виробники зіткнуться з дискримінацією і втратять ринок. Час покаже, наскільки далеко ми просунемося в інтеграції з Митним союзом», - підсумував Янукович.

Янукович вирішив, що Україні необхідно приєднатися до деяких положень Митного союзу

Відзначимо, що на сьогодні в органах Митного союзу Росії належить 47% голосів, Казахстану і Білорусі - по 21. У разі входження України їй "перепаде" відсотків 10.

Як писало ZN.UA, існують дві думки щодо того, наскільки серйозна загроза втягування України у Митний союз.

Прихильники першої переконані, що сьогодні загроза не більша, ніж усі останні два з половиною роки і вже стала перманентним тлом. У групі тих, хто розділяє другу точку зору, панує песимізм. Вони переконані: нинішня катастрофічна ситуація в українській економіці може змусити Януковича прийняти нелегке рішення про вступ до Митного союзу. !zn

Читайте також:

Клінтон підозрює, що під маркою Митного союзу Росія запускає процес «радянізації»

Москва розраховує, що через два роки Україна буде в Митному союзі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі