Янукович змінив у наглядових радах держбанків Хорошковського на главу київської податкової

Поділитися
Янукович змінив у наглядових радах держбанків Хорошковського на главу київської податкової © kyiv.sts.gov.ua
Янукович вивів колишнього главу СБУ і призначив замість нього в вищий орган управління державних банків людину, яку називають близькою до його старшого сина - Олександра Януковича.

Президент України Віктор Янукович вивів першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського з наглядових рад державних "Ощадбанку" і "Укрексімбанку". Замість нього до складу наглядових рад увійде голова державної податкової служби в м. Києві Ірина Носачова.
Відповідні укази № 625 і № 626 президент підписав 1 листопада, їх текст оприлюднено на офіційному сайті глави держави. При цьому причина кадрової ротації не вказується.
Як відомо, ЗМІ називають Ірину Носачову людиною старшого сина президента Януковича - Олександра.
Основна трудова кар'єра Носачової пройшла в Донецькій області: з 1994-го по 2004 рік вона працювала в Костянтинівській філії «Приватбанку», де свій трудовий шлях починав нинішній глава НБУ Сергій Арбузов. Пізніше Носачова працювала в «УкрБізнесБанку», який також пов'язують з Олександром Януковичем. Головою ДПСУ в м. Києві Носачова була офіційно призначена 23 грудня 2011 (а неофіційно практично керувала відомством ще з середини жовтня).
Нагадаємо, Хорошковський був призначений членом наглядової ради двох держбанків за квотою президента в квітні 2010 року, через два місяці після перемоги Януковича на президентських виборах. На той момент Хорошковський очолював СБУ, а першим віце-прем'єром він став спочатку 2012 року.
Державні на 100% банки "Ощадбанк" і "Укрексімбанк" є другим і третім за величиною активів банками країни. Їх наглядові ради формують президент, Кабмін і Верховна Рада квотою по п'ять членів. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі