Янукович знайшов для бізнесу Клюєва і Ахметова роботу в ОАЕ

Поділитися
Президент побачив "великі перспективи" для українського "​​сонячного" ​​й "вітрового" ​​бізнесу в Об'єднаних Еміратах. А тому і запропонував ОАЕ будівництво сонячних та вітроелектростанцій "під ключ".

Україна може побудувати для Об'єднаних Арабських Еміратів сонячні та вітроелектростанції, повідомив президент України Віктор Янукович у столиці ОАЕ Абу-Дабі у понеділок, 26 листопада, коментуючи результати переговорів з керівництвом країни.

"Україна сьогодні запропонувала і будівництво сонячних електростанцій "під ключ", і вітроелектростанцій. Ми вважаємо, що у нас є тут велика перспектива", - сказав Янукович.

За словами президента, ОАЕ мають інтерес для залучення поновлюваних джерел енергії, для залучення нових технологій.

Окрім того, за словами президента, перспективним для двох країн є співробітництво в таких сферах як військова, АПК, енергетика, космічна і сфера високих технологій.

Нагадаємо, що головним виробником сонячної енергії в Україні та, зокрема, у Криму, є компанія Activ Solar, контрольована (за даними ЗМІ) Андрієм Клюєвим.

Зокрема, як вдалося встановити в ході журналістського розслідування «Української правди», керівником Activ Solar є зять Сергія Клюєва - Каве Ертефай, а засновником значиться траст із Ліхтенштейну P & A CORPORATE TRUST. Згідно з даними британського реєстру, цей же P & A CORPORATE TRUST є власником англійської фірми Blythe (Europe) Ltd, яка значиться власником 35% київської компанії "Танталіт" - номінального власника резиденції «Межигір'я» президента Януковича.

Що стосується вітроенергетики, то до неї інтерес проявляє ДТЕК Ріната Ахметова. Зокрема, буквально на початку жовтня у Запорізькій області енергетична компанія бізнесмена запустила одну з найбільших в Україні вітряних електростанцій. !zn

Читайте також:

Клюєв побудує сонячну електростанцію в Греції (документ)

Для сонячних електростанцій Клюєва і Януковича виділили ще 540 га землі в Криму

Детальніше про «сонячний» бізнес Клюєва і Януковича читайте в статті «виспівування криму»

Сонячні електростанції отримали від держави більше інвестицій, ніж всі обленерго разом узяті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі