Японія планує відмовитися від атомної енергетики до 2040 року

Поділитися
© magazeta.com
Уряд Японії після аварії на АЕС Фукусіма-1 вирішив переглянути колишні плани розвитку енергетики в країні. До 2040 року країна повинна повністю відмовитися від атомної енергетики.

Японія має намір повністю відмовитися від атомної енергетики до 2040 року згідно з новою стратегією, схваленою сьогодні прем'єр-міністром країни Йосіхіко Нодой.

Важливе політичне рішення в цій сфері прийнято через 18 місяців після аварії на АЕС в Фукусімі, воно викликає протести окремих груп підприємців.

Японія стала другою з провідних світових держав після Німеччини, що оголосила про намір повністю відмовитися від використання атомної енергетики. Тим часом графік закриття АЕС в Японії є менш жорстким, ніж у Німеччині.

Нагадаємо, сильний землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня. За ним послідувало цунамі, в результаті чого інфраструктура північно-східних районів країни була практично зруйнована. Крім того, стихійне лихо вивело з ладу систему охолодження реакторів на АЕС «Фукусіма», що призвело до аварії і витоку радіації.

Аварії на «Фукусіма-1» присвоєно вищу, сьому категорію небезпеки. Раніше цей рівень присвоювався тільки катастрофі на Чорнобильській АЕС у 1986 році. Населені пункти в радіусі 20 км від станції було евакуйовано і оголошено зоною відчуження. !zn

Читайте також:

Україна і Японія підписали документ про ліквідацію наслідків Чорнобиля і Фукусіми

Рівень радіації на "Фукусімі" у 10 разів перевищив смертельну дозу


З «Фукусіми-1» більше 70% радіаційних викидів потрапило в океан

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі