Японія зменшує закупівлю іранської нафти

Поділитися
© e-reading.org.ua
Японія у четвер, 12 січня, прийняла рішення про приєднання до американських санкцій щодо Ірану у зв'язку з розробками в області збагачення урану, які проводяться у цій країні.

Уряд Японії оголосив про намір зменшити закупівлі іранської нафти.

Міністр фінансів Юн Азумі заявив, що міжнародне співтовариство не може ігнорувати іранську ядерну програму і висловив розуміння позиції США у зв'язку з цим. Ю.Азумі виступив у Токіо перед журналістами щодо результатів зустрічі з міністром фінансів США Тімоті Гайтнером, який відвідав Японію після дводенного візиту до Китаю.

Імпорт іранської нафти становить 10% від загальних потреб Японії у цій сировині. За словами міністра фінансів країни, скорочення закупівель нафти з Ірану розпочнеться без зволікання і буде відбуватися поступово.

Влада Ірану раніше пригрозила - у відповідь на міжнародні санкції - закрити Ормузську протоку, через яку перевозиться п'ята частина видобутої у світі нафти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі