За два роки при владі міністри збільшили свої сумарні доходи вчетверо

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Всі члени уряду і топ-менеджменту президентської адміністрації - мільйонери. Щоправда, двоє з них - міністр культури Кулиняк і міністр оборони Саламатін - поки заробили титули тільки гривневих мільйонерів.

Сумарні доходи членів уряду за два роки перебування при владі зросли вчетверо. Серед вищих чиновників залишилися тільки дві людини, які не дотягують до звання доларового мільйонера, пише журнал «Корреспондент», проаналізувавши офіційні декларації за 2011 рік високопоставлених чиновників - глави держави, членів уряду і керівництва Адміністрації президента.

Були оцінені не тільки їхні особисті та сімейні заощадження, але розрахована приблизна вартість належних представникам влади та членам їхніх сімей квартир, будинків, земельних ділянок та транспортних засобів. Виявилося, що всі члени уряду і топ-менеджменту президентської адміністрації - мільйонери.

Азаров задекларував понад 800 тисяч доходу за 2011 рік

Двоє з них - міністр культури Михайло Кулиняк та міністр оборони Дмитро Саламатін - поки заробили титули тільки гривневих мільйонерів. Кожен з решти членів Кабінету міністрів і адміністрації президента розбагатів як мінімум на 1 мільйон доларів.

Особисті статки найбіднішого члена уряду, Кулиняка, становлять майже 2,5 мільйона гривень. А найбагатший його колега - Валерій Хорошковський, перший віце-прем'єр, - є володарем майна та інших активів майже на 1 млрд грн. Він як і інші три члени Кабміну - віце-прем'єр Борис Колесніков (загальна вартість власності - 489,6 млн грн), міністр економіки Петро Порошенко (321,5 млн грн.) і ще один віце-прем'єр, Сергій Тігіпко (72,6 млн грн.), - несподівано стали лідерами рейтингу, бо всі ці чиновники, окрім іншого, є і великими бізнесменами.

Глава адміністрації президента володіє двома автомобілями Mercedes і мотоциклом Harley Davidson

Ще один підсумок розрахунків: всі ті чиновники уряду, які працюють в ньому з самого початку, тобто з 2010 року, істотно наростили особисті статки. Безумовним лідером став Колесніков. Два успішних роки збільшили його статок на 242%. Друге місце за темпами зростання зайняв прем'єр Микола Азаров, який за два роки розбагатів до 14,3 млн грн., тобто наростив 116%.

Сумарний особистий статок членів Кабміну-2012 у порівнянні з представниками Кабміну-2010 зріс на 300% і перевищив 2 млрд грн. Сталося це не тільки завдяки швидкому нарощуванню фінансових м'язів чиновниками, які працюють в уряді з 2010 року, а й завдяки приходу в нього великих бізнесменів, чий статок різко збільшили цифру сумарного статку.

Янукович оприлюднив декларацію: 16 мільйонів за літераторство

Всі ці успіхи меркнуть на тлі глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна. Якщо в 2010 році журнал оцінив його власність приблизно у 20 млн грн., то тепер результат - 142, 5 млн грн., підсумковий приріст - 669%.

Його шеф, Віктор Янукович, теж наростив фінансові м'язи, але не настільки вражаюче: за підсумками 2009 року його особисте майно видання оцінило к 20 млн грн., а тепер уже в 57,6 млн грн., (приріст - 184%). Такий стрибок у Януковича стався завдяки тому, що у нього особисто і його дружини з'явилися нові земельні ділянки. Крім того, відмінний дохід президенту приніс його письменницький талант - за минулий рік він заробив 16,4 млн грн. авторської винагороди за написання книги. !zn

Читайте також:

Міністр фінансів Колобов задекларував будинок площею 500 кв. м і джип Porshe

Глава податкової в минулому році заробив мало не менше за всіх

Янукович оприлюднив декларацію: 16 мільйонів за літераторство

Більша частина доходів Герман у 2011 році пішла на погашення позики

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі