За концесію держшахт Ахметов запропонував на 434 млн грн більше, ніж конкуренти

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Пропозиція компанії ДТЕК з концесії держшахт "Свердловськантрацит" і "Ровенькиантрацит" виявилася кращою за 14 позиціями, ніж оферта "Донецьксталі".

Про це повідомив заступник голови Профспілки працівників вугільної промисловості Валерій Мамченко, член конкурсної комісії з концесії ДП "Свердловськантрацит" та ДП "Ровенькиантрацит".

"ДТЕК переміг заслужено. Практично за всіма позиціями конкурсу виграв ДТЕК", - сказав він.

Мамченко уточнив, що варіанти, запропоновані ДТЕК з розвитку підприємств, були найкращими з фінансової, економічної та соціальної точок зору. Зокрема, інвестиційні пропозиції ДТЕК з концесії шахт на 434 млн грн перевищили конкурентів.

Зі слів заступника голови ППВП, для профспілок було важливо, що ДТЕК узяв на себе зобов'язання прийняти на роботу всіх охочих, які зараз працюють на ДП, тоді як "Донецьксталь" зобов'язалася це зробити на 80%.

"Тобто "Донецьксталь" була готова звільнити 8 тис. людей. Це був би соціальний вибух для таких міст як Свердлов і Ровеньки", - підкреслив він.

Водночас, як зазначив Мамченко, обидва претенденти погодилися виконувати тарифну угоду й колективний договір. Він також зазначив, що в концесійному договорі передбачено контроль за виконанням всіх соціальних зобов'язань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі