Податкова оштрафувала першу тисячу киян, які нелегально здають квартири в аренду

Поділитися
Податкова оштрафувала першу тисячу киян, які нелегально здають квартири в аренду © ZN.UA
Про «тіньову» бізнесову діяльність мешканців столиці працівники податкової дізнаються у результаті перевірки інформаційних оголошень, розміщених в інтернеті.

З початку 2012 року податківцями спільно з правоохоронними органами у Києві виявлено 1 058 громадян, які надавали в оренду квартири, не сплачуючи податків. За це їм донараховано 3,861 млн грн податку на доходи фізичних осіб, які вони вже сплатили до бюджету.

Про один з таких нещодавніх випадків розповіли у прес-службі Державної податкової служби (ДПС) України у місті Києві.

Так, податківці викрили киянина, який нелегально здавав в оренду власну квартиру на Харківському житловому масиві площею близько 90 кв. м за 9 тис. грн. на місяць.

Про «тіньову» оренду працівники податкової дізналися з оголошення, розміщеного ним в інтернеті. Вже «на місці» податківці з’ясували, що в квартирі «без жодного договору оренди» близько року проживало 3-є осіб, які щомісяця сплачували власнику помешкання 9 100 гривень орендної плати.

Власнику квартири не залишалося нічого іншого, як визнати порушення законодавства, задекларувати дохід в 109,3 тис. грн і сплатити з нього 16,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

У ДПС у м.Києві нагадали, що у рамках боротьби з нелегальною орендою податківці постійно моніторять оголошення, які розміщені в Інтернеті та друкованих ЗМІ, крім того, податківці також перевіряють «інформацію від громадян».

Загалом, як повідомили у ДПСУ, станом на 1 жовтня 2012 року у місті Києві офіційно здавали в оренду нерухоме майно21,6 тисяч громадян. Від отриманих доходів ними сплачено понад 104 млн грн податків (на 10,6 млн грн більше, ніж минулого року).


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі