За реєстрацію права власності на нерухомість прийдеться заплатити 119 грн мита

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Держмито за реєстрацію права власності на нерухомість пропонують встановити у розмірі 119 грн - відповідний законопроект внесений до Верховної Ради.

Розмір державного мита за державну реєстрацію права власності на нерухоме майно пропонується встановити на рівні семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нмдг), що на сьогоднішній день становить 119 грн.

Відповідний проект змін до Декрету Кабінету міністрів України "Про державне мито" (реєстр. № 8296-д) вніс у Верховну Раду депутат Віталій Хомутинник (ПР) 24 жовтня.

Документ також встановлює розмір держмита за держреєстрацію іншого речового права та обтяження права на нерухоме майно в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів. Передбачається, що ці мита будуть зараховуватися до держбюджету.

У пояснювальній записці автор законопроекту відзначає, що введення таких норм сприятиме підвищенню ефективності витрат держбюджету на створення та утримання системи органів держуправління у сфері держреєстрації прав на нерухоме майно, а також сприяти наповненню дохідної частини держбюджету України.

Закон у разі його прийняття набуде чинності з 1 січня 2013 року.

Як повідомлялося, в Україні створена Державна реєстраційна служба (Укрдержреєстр), до якої з 1 січня 2013 року перейде від БТІ функція державної реєстрації прав на нерухомість, тоді як функція проведення техінвентарізаціі збережеться за БТІ. !zn

Читайте також:

БТІ і надалі залишаться монополістами

Українцям пообіцяли власні квартири за 2 тис. грн на місяць

Українцям не доведеться мати справу з податковою при продажу квартир

Янукович хоче скасувати довідки з БТІ і дозволити вільну перепланування квартир


Уряд запропонував ввести держрегулювання діяльності ріелторів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі