Законопроект про податок на багатство обіцяють показати вже наступного тижня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Схоже, що депутатам-мільйонерам у Верховній Раді таки доведеться піти на те, щоб схвалити введення "податку на розкіш" в парламенті.

Президент України Віктор Янукович закликає уряд і парламент прискорити прийняття закону "про податок на розкіш".

На сьогоднішній нараді керівників депутатських фракцій і уряду у голови держави, Віктор Янукович вимагав не тягнути з цією популістською ініціативою і скоріше прийняти законопроект, який готується Кабміном ще з осені минулого року.

"Я прошу, щоб прискорили (розгляд та прийняття закону - ред.)", - звернувся Янукович у середу до голови парламенту Володимира Литвина і прем'єр-міністра України Миколи Азарова в ході наради.

У свою чергу Азаров повідомив що, поки що ведеться робота над цим законопроектом і коригуються його положення. "Остаточний варіант буде в понеділок (28 травня, - ред.)", - пообіцяв прем'єр.

Читайте: Тігіпко порахував, скільки в Україні дорогих машин, квартир і яхт потрапить під новий податок на розкіш

Крім того, Янукович також підкреслив важливість прийняття ще низки законів.

"Соціальні ініціативи повинні бути підкріплені реалізацією проектів, наприклад, щодо створення нових робочих місць, збільшення заробітних плат. Це база для стабільного економічного зростання", - підкреслив президент.

Янукович відзначив важливість прийняття законів, спрямованих на обмеження втручання контролюючих органів у діяльність підприємств, забезпечення виконання суб'єктами господарювання зобов'язань за кредитними угодами, включення у конкурсні умови державних закупівель, зобов'язань щодо наявності в учасників таких закупівель виробництва в Україні.

Глава держави підкреслив, що також має бути прийнятий закон про введення механізмів державної підтримки експортної діяльності.

"Завершити роботу і прийняти ці законопроекти до кінця тижня вкрай важливо", - підкреслив Янукович.

За словами голови держави, також повинні бути прийняті закони про реформування бюро технічної інвентаризації, спрощення реєстрації земельних ділянок громадянами та юридичними особами.

Президент підкреслив, що необхідно зняти мораторій на виділення земельних ділянок у межах міст, що дозволить розблокувати процес будівництва житла.

В.Янукович також звернув увагу на необхідність прийняття законів щодо реформування системи екстреної медицини, дерегуляції підприємницької діяльності та запровадження єдиного вікна для реєстрації підприємців, внесення змін до Митного кодексу.

Він також звернув увагу учасників засідання на необхідність прийняття рішення згідно з законом про адвокатуру, який був направлений ним до парламенту.

Нагадаємо, що останній варіант законопроекту про податок на розкіш був підготовлений Міністерством фінансів. В ньому зокрема відкладена ідея введення 20-відсоткового податку на доходи фізосіб і оподаткування таких предметів розкоші, як коштовності, хутра і дорогі годинники. Натомість було запропоновано розширити коло платників за рахунок зниження порогу неоподатковуваної площі нерухомості та об'єму двигуна автомобіля. Однак, як повідомив пізніше прем'єр-міністр Азаров, уряд вирішив одностайно відхилити законопроект, який мав яскраво фіскальний характер і містив не цілком продумані норми". !zn

Читайте також:

Уряд пообіцяв не поширювати податок на багатство на середній клас


Мінфін запропонував розширити коло платників податку на багатство за рахунок середнього класу

Українські мільярдери підтримали введення податку на багатство


Багаті в Україні платять у 50 разів менше, ніж пересічні українці

Законопроект про податок на розкіш поєднав антитези всіх правил ефективного оподаткування

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі