Законопроект про трансферному ціноутворенні буде прийнятий в цьому році, впевнений Колобов

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Мінфін погрожує вже в цьому році позбавити компанії можливості виводити прибуток і недоплачувати податки в Україні, обсяг яких, за оцінками податкової, становить мінімум 20-25 млрд грн.

Міністерство фінансів буде наполягати, щоб законопроект про трансферне ціноутворення був обов'язково розглянутий Верховною Радою у поточному році, якщо не нинішнім складом, то вже новим. Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив глава Мінфіну Юрій Колобов.

«Думаю, що цей законопроект буде вже в цьому році. Ми з цього питання консультувалися і з вітчизняними асоціаціями, і з Європейською бізнес-асоціацією, і з іноземними інвесторами. Цю позицію всі підтримують, і ми постараємося вже в цьому році цю норму провести через парламент», - заявив Колобов.

«І політична, і економічна воля для того, щоб проводити податкову реформу, - є. І в цьому, і в наступному [році]. Я в цьому просто впевнений. І якщо Верховна Рада нинішнього скликання виявиться нездатною позбавляти себе податкових пільг, ми в цьому процесі будемо співпрацювати вже з новою Верховною Радою», - запевнив глава Мінфіну.

При цьому він додав, що «це підтримується міжнародним співтовариством та бізнесом».

Нагадаємо, раніше глава Державної податкової служби (ДПСУ) Олександр Клименко в інтерв'ю ZN.UA оцінив у «мінімум в 20-25 млрд грн» потенційний ефект для бюджету від впровадження закону про трансферне ціноутворення.

Як відомо, ДПСУ, а також Мінфін розробляють законопроект, що стосується питань трансфертного ціноутворення, прийняття якого має припинити практику мінімізації податків за допомогою офшорів, і питаннями перенесення збитків підприємств.

Повний текст інтерв'ю з міністром фінансів Юрієм Колобовим читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

Податкова починає боротьбу з офшорами

Податкова заборонить офшорам і іноземному бізнесу виводити прибуток з України

Кіпр більше не хоче бути офшором для українських олігархів

Бізнес відповів податковій, що потрібно, щоб компанії не виводили прибуток з України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі