Посуха загрожує врожаю соняшнику і кукурудзи в Україні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Нинішня посуха дуже негативно впливає на врожай пізніх культур. Так, під загрозою виявилася кукурудза, цукровий буряк і картопля, а також соняшник, хоча це дуже посухостійка культура.

Через посуху під загрозою опинився урожай соняшнику. Про це повідомила начальник агрометеорології українського Гідрометцентру Тетяна Адаменко на прес-конференції в понеділок, 6 серпня.

"Йде загибель соняшнику, хоча це дуже посухостійка культура. Адже навіть у 2010 році в Україні загибелі соняшнику від посухи не було", - заявила Адаменко.

За словами Адаменко, нинішня посуха має дуже негативний вплив на врожай пізніх культур, зокрема несприятливими є умови для цукрових буряків та картоплі.

- МінАП оцінив втрати аграріїв від посухи в 13,6 млрд грн

Крім того, дуже негативний вплив є на урожай кукурудзи: "Якщо у західних, північних і центральних областях України ситуація стабілізувалася і ми маємо нормальний урожай кукурудзи, то Дніпропетровська обл. - це суцільна біда, там уже йде списання посівів кукурудзи на біомасу, вона просто засохла, качани не наповнені зерном".

Зазначимо, що за I півріччя 2012 року імпорт насіння кукурудзи збільшився на 28%, а експорт насіння кукурудзи зменшився більш ніж на 30% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Крім того, імпорт насіння соняшнику збільшився на 50% у порівнянні з першим півріччям 2011 р., експорт насіння соняшнику збільшився більш ніж на 27%. !zn

Читайте також:

Спека осушить урожай


Озимі в Україні загинули на 2,25 млн га

Аграрії нарахували собі 40 млрд грн збитків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі