Збереження довіри вкладників вимагає від банків більшої відкритості - банкір

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Прозорість бізнесу банків - основна умова довіри вкладників. У нинішніх умовах банки повинні концентруватися не на максимізації прибутку, а на мінімізації ризиків.

У часи економічної турбулентності банки можуть зберегти довіру до себе тільки завдяки відкритій інформаційній політиці. Таку думку у коментарі ZN.UA висловив голова правління ПУМБ Сергій Черненко.

«Своєчасне розкриття повної та достовірної інформації про фінансові результати і стратегії банку дозволяє забезпечити акціонерам, інвесторам, клієнтам і всім зацікавленим сторонам можливість прийняття зважених рішень. Що більше число банків буде цікавитися підвищенням стандартів прозорості бізнесу, то вищою буде довіра населення і бізнесу до банківської системи в цілому», - підкреслив банкір.

На думку керівника проектів українського представництва консалтингової компанії zeb/ Тараса Тищенка, в умовах ускладнення фінансового стану окремих учасників ринку довіра до банківської системи в цілому може базуватися на чіткості роботи системи гарантування вкладів, яка повинна виплачувати вклади без «тяганини» і втрат для клієнтів.

«У такому випадку проблеми окремих банків не будуть суттєво відбиватися на довірі до банківської системи», - підкреслив експерт.

За словами старшого аналітика Dragon Capital Анастасії Туюкової, у нинішніх умовах банки повинні концентруватися не на максимізації прибутку, а на мінімізації ризиків.

«Підтримка високих запасів ліквідності та власного капіталу є базовими правилами», - зазначила експерт.

Окрім того, Туюкова переконана в тому, що самі вкладники повинні відповідально підходити до вибору установи, якій довірити гроші.

«Особливо високі ставки - найперший сигнал ускладнення ситуації в банку», - нагадує фахівець. !zn

Читайте також:

Moody’s знизило рейтинги 11 українських банків

НБУ: Проблемні кредити скоротилися на 12 млрд грн

Банкіри: Активне відновлення іпотеки та автокредитування в 2013-му малоймовірне

Обсяги проблемних кредитів у банках досягли піку і гірше вже не буде

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі