У Facebook виявлено троян, здатний відключати антивіруси

Поділитися
© orthodoxchristianity.net
Шкідливий файл має назву «May09-Picture18.JPG_www.facebook.com». Якщо користувач його відкриває, запускається програма, яка відключає антивірусне ПЗ і зв'язується з сайтами зловмисників для отримання нових команд.

Фахівці антивірусної компанії виявили нову троянську програму, яка поширюється через соціальну мережу Facebook і здатна блокувати роботу антивірусів.

Як відзначають у компанії, в останні дні вона отримує все більшу кількість скарг на нову загрозу. Троян поширюється через вбудований у Facebook сервіс обміну миттєвими повідомленнями. Жертва отримує від зараженого користувача зі свого контакт-лісту повідомлення з посиланням виду «May09-Picture18.JPG_www.facebook.com.zip». Якщо користувач переходить за посиланням, на його комп'ютер завантажується архів, в якому знаходиться шкідливий файл.

Даний вірус в деяких випадках викачує додаткову програму (WORM_EBOOM.AC), яка, потрапивши в операційну систему, починає стежити за діями користувача в браузері, відсилаючи зловмисникам інформацію про них, а також публікувати пости і надсилати особисті повідомлення в соціальних мережах Facebook, Myspace, Twitter, WordPress і Meebo.

Програма здатна до самореплікації допомогою розсилання повідомлень з посиланням на свої копії по контакт-лістам у профілях атакованого користувача перерахованих соціальних мереж. Представники Trend Micro рекомендують користувачам не відкривати підозрілі посилання з повідомлень, навіть якщо вони прийшли від близьких людей. !zn

Читайте також:

Facebook оцінили у 104 млрд доларів

Facebook планує брати гроші за помітність постів

Cмартфон Facebook планують випустити вже цієї осен
і

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі