Англійська футбольна асоціація подасть скаргу на Бі-бі-сі за звинувачення України в расизмі

Поділитися
Англійські фани, які прибули підтримати свою національну команду в Київ і Донецьк, де "Леви" проводили свої матчі групового етапу Євро-2012, переконалися в неправдивості матеріалів телевізійників.

Англійська футбольна асоціація (FA) готує офіційну письмову скаргу на телеканал Бі-бі-сі, який напередодні Євро-2012 року розгорнув кампанію, спрямовану на дискримінацію країн-господарок турніру.

У травні в програмі BBC Panorama був продемонстрований фільм, в якому говорилося про проблеми расизму та футбольного хуліганства на стадіонах України та Польщі, а колишній гравець збірної Соул Кемпбелл радив англійцям уникнути поїздки в східноєвропейські країни.

- Англійців відмовляють від поїздки на Євро-2012 в Україну: «Назад ви можете повернутися в труні»

Англійські фани, які прибули підтримати свою національну команду в Київ і Донецьк, де "Леви" проводили свої матчі групового етапу Євро-2012, переконалися в неправдивості матеріалів телевізійників.

Керівництво FA переконане, що своїми непрофесійними діями англійські телевізійники позбавили національну команду значної частини підтримки вболівальників на матчах Євро-2012 в Україні.

- МЗС України не згоден з британцями: за рівнем расизму велика частина країн ЄС далеко попереду


Як повідомлялося, група британських уболівальників під час ходи перед матчем своєї збірної в Донецьку пронесла по місту імпровізовану труну, що символізувала протест проти слів англійського журналіста Кемпбелла, який заявив у своєму фільмі, що з України можна повернутися в труні. Крім труни, британці тримали плакати з текстами: "You're wrong! Campbell" ("Ви помиляєтеся, Кемпбелл") і "We'll do what we want" ("Ми будемо робити, що захочемо"). Уболівальники з Англії неодноразово підкреслювали, що жодного разу не стикалися з проблемами, на яких був зроблений акцент у фільмі Бі-бі-сі. !zn

Читайте також:

Частка негативних матеріалів у світових ЗМІ про Україну перевищила 80%


В українському МЗС вимагають від Бі-бі-сі вибачень за сюжет про расизм

Платіні заявив, що Україна і Польща вже перемогли на Євро-2012

На матч з Україною в Донецьк їдуть 7 тис. англійців



Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі