До символічної збірної Євро-2012 увійшли 10 іспанців

Поділитися
© uefa.com
У символічній збірній Євро-2012 з 23 футболістів десять чемпіонів континенту - іспанців, по чотири футболісти з фіналіста Італії та півфіналіста Німеччини, і три гравці із ще одного півфіналіста турніру - Португалії.

Команда технічних спостерігачів УЄФА включила до складу символічної збірної Євро-2012 з 23 футболістів десять чемпіонів континенту - збірної Іспанії, по чотири футболісти з фіналіста Італії та півфіналіста Німеччини, і трьох гравців з ще одного півфіналіста турніру - Португалії. Також у списку опинились по одному представнику Англії та Швеції.

«До символічної збірної потрапили ті гравці, які протягом усього турніру були на висоті. Тому «основу» збірної склали футболісти з команд, що досягли найбільшого успіху. У першу чергу, це чемпіони Європи іспанці, а потім гравці з трьох інших команд-півфіналістів. Були й інші футболісти, гідні ввійти у нашу збірну, але у нас було обмеження щодо кількості. Ми вирішили зупинити свій вибір на 23 кращих гравцях, тому що це був стандартний розмір заявки команд на Євро-2012», - розповів технічний директор УЄФА Енді Роксбург.

- Євро-2012: Підсумки чемпіонату Європи з футболу

- Іспанія розгромила Італію 4:0 у фіналі Євро-2012 (відео)

Спеціально для цих цілей він створив перед початком чемпіонату групу технічного аналізу з футбольних експертів. В одну команду з ним входили Єжи Енгель (Польща), Душан Фітцель (Чехія), Жерар Ульє (Франція), Ларс Лагербек (Швеція), Дьордь Мезеї (Угорщина), Хольгер Осієк (нинішній головний тренер збірної Австралії), Жан-Поль Бріггер і Вальтер Гагг, які працювали з боку ФІФА, а також представник комітету УЄФА з розвитку і технічної допомоги Мордехай Шпіглер.

«Загалом, ми вважаємо, що турнір пройшов на високому рівні. Причин для цього було декілька. Суддівський комітет поговорив з командами перед Євро-2012 і пояснив, чого він чекає від них. Також тренери чудово впоралися зі своєю роботою. Чотири півфіналісти порадували глядачів чудовим футболом, та й інші команди не поступалися їм у майстерності. Гравці викладалися по максимуму і показали все, на що вони здатні», - підкреслив Роксбург.

Символічна збірна Євро-2012:

Воротарі: Джанлуїджі Буффон (Італія), Ікер Касільяс (Іспанія), Мануель Нойер (Німеччина).

Захисники: Херард Піке (Іспанія), Фабіо Куентрао (Португалія), Філіп Лам (Німеччина), Серхіо Рамос (Іспанія), Пепе (Португалія), Хорді Альба (Іспанія).

Півзахисники: Даніеле де Россі (Італія), Стівен Джеррард (Англія), Хаві (Іспанія), Андрес Іньєста (Іспанія), Самі Хедіра (Німеччина), Серхіо Бускетс (Іспанія), Месут Озіл (Німеччина), Андреа Пірло (Італія), Хабі Алонсо (Іспанія), Давид Сільва (Іспанія), Сеск Фабрегас (Іспанія).

Нападаючі: Кріштіану Роналду (Португалія), Маріо Балотеллі (Італія), Златан Ібрагімович (Швеція). !zn

Читайте також:

Кращим бомбардиром Євро-2012 став Фернандо Торрес

Хто скільки заробив на Євро-2012: УЄФА розподілив призовий фонд

Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі