Фінал Євро-2012 в Києві буде судити португалець Проенса

Поділитися
© uefa.com
Португальський арбітр Проенса на Євро-2012 вже відсудив три матчі. Окрім того, в цьому сезоні він працював на фіналі Ліги чемпіонів УЄФА у Мюнхені між «Челсі» і «Баварією».

Недільний фінал Євро-2012 між збірними Італії та Іспанії довірили судити португальському арбітру Педру Проенса. Матч пройде 1 липня на київському стадіоні «Олімпійський» і розпочнеться о 21:45.

Проенса працюватиме на фіналі разом зі своїми співвітчизниками Бертіну Мірандою, Рікарду Сантушем, Жоржем Соуза і Дуарте Гомешем. Четвертим арбітром призначений турок Джюнейт Чакир, а роль резервного помічника судді відведена ще одному представнику Туреччини Бахаттину Дурану, повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

Недільний поєдинок у Києві стане для 41-річного рефері четвертим матчем на турнірі. На груповому етапі він обслуговував зустрічі Іспанія - Ірландія (4:0) і Швеція - Франція (2:0). Крім того, йому довірили судити чвертьфінал Англія - Італія, який відбувся п'ять днів тому у столиці України.

Цей сезон став зоряним часом для фінансового директора з Пінхал Ново, який працював у минулому місяці на вирішальному матчі Ліги чемпіонів УЄФА, коли у Мюнхені «Челсі» за пенальті узяв гору над «Баварією».

Кар'єра Проенса пішла вгору після роботи на фінальному матчі чемпіонату Європи-2004 серед юнаків до 19 років. На початку сезону 2009/10 португальський арбітр отримав елітну категорію УЄФА. В ході тієї кампанії він судив чотири зустрічі групового етапу Ліги чемпіонів, а в сезоні 2010/11 обслужив вже п'ять поєдинків найпрестижнішого єврокубка. У поточному сезоні португалець працював на шести зустрічах Ліги чемпіонів, включаючи фінал у Мюнхені 19 травня. !zn

Читайте також:

Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця

Італійці готові перемагати у фіналі Євро-2012 фаворитів іспанців

Синоптики пообіцяли гарну погоду на недільний фінал Євро-2012 в Києві

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі