Футболка з іронічноим написом про Донецьк стала хітом продажів на Євро-2012

Поділитися
© dw.de
Значною популярністю серед відвідувачів ігор Євро-2012 в Україні користується футболка з іронічним написом «Тепер мені нічого не страшно, я був у Донецьку». В інтернеті вже йде дискусія про те, поліпшив - або все ж погіршив - такий сувенір імідж міста.

Дизайнеру Діані Берг такий успіх і не снився. Її футболки з написом «Now I fear nothing, I've been to Donetsk» («Тепер мені нічого не страшно, я був у Донецьку»), розроблено спеціально до Євро-2012, ідуть на ура, повідомляє Deutsche Welle.

«Я сама здивована таким ажіотажем, попит - це дивовижна і непередбачувана річ, - каже Діана Берг. - Зараз до мене надходять замовлення з Росії і навіть з Німеччини».

Усе почалося з того, що донецький дизайнер вирішила придумати сувенір, який має прямий стосунок до рідного міста. «Просто написати слово «Донецьк» на футболці мені здалося банальним. Хотілося чогось незвичайного, може бути, навіть трохи двозначного і іронічного, адже про наше місто розповідають стільки жахів», - каже Діана.

Ось вона і вирішила показати, що мешканці Донецька можуть творчо підійти навіть до негативних стереотипів. «Ми сприймаємо їх з гумором, і ця футболка-сувенір - прямий тому доказ», - каже Діана. За її словами, побачивши цей напис, людина, яка свого часу, можливо, побоявся поїхати до Донецька, напевно посміхнеться.

«Цю футболку мені подарував мій друг з Донецька, - зізнався гість міста американець Джеральд в інтерв'ю DW. - І я можу підтвердити: в Донецьку зовсім не страшно. Навіть навпаки, іноземцям тут всі раді! Ми багато гуляли містом, скрізь було спокійно і відчувалося, що люди хочуть нам допомогти».

Мешканець Донецька Віталій купив одразу 20 футболок - на замовлення партнерів по бізнесу з Росії та Німеччини. Втім, сам Віталій до такого сувеніру ставиться скептично: «Дійсно, напис - двозначний, тому не дивно, що вона подобається не всім мешканцям міста».

Футболка з оригінальном написом уже стала темою дискусій у Мережі. Її противники запевняють, що такий сувенір тільки посилить упереджене ставлення до Донецька і його жителів. А прихильникам ця ідея подобається, ось тільки оцінити її можуть лише люди з добрим почуттям гумору, шкодують вони. !zn

Читайте також:

Фанати збірної Англії пройдуть Донецьком з труною - на знак протесту проти англійських ЗМІ (фото)

Англійців відмовляють від поїздки на Євро-2012 в Україну: «Назад ви можете повернутися в труні»

Частка негативних матеріалів у світових ЗМІ про Україну перевищила 80%

В українському МЗС вимагають від Бі-бі-сі вибачень за сюжет про расизм

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі