Київська влада впевнена, що столичний транспорт впорається з напливом туристів під час Євро-2012

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Особливу увагу в столичній адміністрації туристам порадили звернути на метрополітен.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації - куратор Євро-2012 Анатолій Голубченко вважає, що столичний транспорт впорається з напливом туристів під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це він повідомив в інтерв'ю ZN.UA.

«Ми купили 188 автобусів, стільки ж тролейбусів і 27 трамваїв. Усього 400 одиниць. І не тільки на час Євро. Вони вже вийшли на маршрути і курсуватимуть столицею щодня й після Євро. Але все-таки під час чемпіонату я закликаю городян звернути особливу увагу на метро й намагатися користуватися саме цим зручним видом транспорту. Ми закупили й уже випустили на лінії 100 нових вагонів. Які також після Євро нікуди не подінуться», - сказав він.

Голубченко висловив упевненість, що столичний метрополітен зможе без проблем перевезти весь потік туристів.

«Щодня метрополітен перевозить 1 млн. 700 тис. пасажирів. Ми дуже серйозно проробили й прорахували цю ділянку. Скорочено інтервали руху поїздів. Будуть закриті деякі станції на вхід, деякі - на вихід. І зовсім не на збитки чи через некомпетентність, а щоб уникнути стовпотворіння й розосередити людей. Ви уявляєте, що буде, якщо «Олімпійську» відкрити на вихід, і перед стадіоном одномоментно постануть п’ять тисяч фанів?! А так ланцюжок поволі тягнутиметься з «Кловської», - сказав він.

За його словами, «найімовірніше, упродовж п’яти матчевих днів «Хрещатик» працюватиме тільки як пересадний вузол».

«В інші дні будуть відкриті всі виходи, крім того, який розташований безпосередньо у фан-зоні. До слова, станція «Майдан Незалежності» буде закрита на вхід і вихід на весь період чемпіонату, адже вона міститься безпосередньо у фан-зоні, і функціонуватиме тільки для пересадки з лінії на лінію», - сказав Голубченко.

Детальніше читайте в інтерв'ю Інни Ведерникової з заступником голови КМДА Анатолієм Голубченком у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

Станцію метро «Хрещатик» теж закриють на час Євро-2012


На Євро-2012 київське метро працюватиме на годину довше


У центрі Києва перекривають рух до 7 липня


Київська влада пообіцяли не вивозити бомжів з міста на час Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі