Німецькі експерти: На Євро-2012 Росія вийде у плей-офф, Україна - ні

Поділитися
© uefa.com
На думку німецьких фахівців, у збірної Німеччини непогані шанси завоювати золоті медалі на чемпіонаті Європи з футболу. Україна, згідно з прогнозами, не вийде з групи, а Росія дійде лише до чвертьфіналу.

Німецькі експерти вважають, що шанси збірної Німеччини на вихід у фінал чемпіонату Європи з футболу дуже високі. Бундестім входить до головних претендентів на золото. А от збірним Росії та України фінал Євро-2012 УЄФА не світить, упевнені в Німеччині.

Групи А і B

У чвертьфінал вийдуть збірні Польщі та Росії - такий прогноз результатів ігор у групі А зробив Райнер Хольцшу, видавець німецького спортивного журналу Kicker. А ось чехам і грекам, на його думку, доведеться збирати валізи.

Таких же висновків дійшли фахівці з Міжнародної школи менеджменту у Франкфурті-на-Майні та Німецького спортивного інституту в Кельні. Вони здійснили дослідження, в якому враховано різні фактори, наприклад ринкову вартість команд, ставки в букмекерських конторах, вірогідність випадкових збігів і переваги країн, що приймають чемпіонат. Перше і друге місця в групі А, на думку авторів дослідження, займуть Польща і Росія.

У групі B, як вважає Райнер Хольцшу, в чвертьфінал вийдуть непримиренні футбольні суперники - збірні Німеччини та Нідерландів.

Групи C і D

Ніхто з німецьких експертів не сумнівається в тому, що в чвертьфінал потрапить чинний чемпіон світу та Європи Іспанія. На думку професора Юргена Бушман, який консультує Німецький футбольний союз, іспанці входять до головних фаворитів першості - поряд з німцями. Так вважає і Франц Беккенбаеур, почесний президент мюнхенської "Баварії", який ставав чемпіоном світу і як футболіст (у 1974 році), і як тренер (у 1990 році). В інтерв'ю газеті BZ Беккенбауер зауважив, що не здивується, якщо збірні Німеччини та Іспанії зустрінуться у фіналі.

Райнер Хольцшу прогнозує, що в групі C, крім іспанців, до чвертьфіналу проб'ється і хорватська збірна. У групі D, як уважає видавець журналу Kicker, в наступне коло вийдуть Англія і Швеція.

Збірні Росії та України

Для України чемпіонат Європи закінчиться на груповій стадії, впевнений Райнер Хольцшу. Він зазначає, що підопічні Олега Блохіна значно слабші за англійців і шведів. Що стосується команди Діка Адвоката, то вона, як пророкує німецький видавець, залишить чемпіонат після чвертьфіналу. До того ж в цьому матчі, на його думку, суперником росіян будуть німці, які й отримають перемогу.

Німецькі дослідники з Франкфурта-на-Майні й Кельна, які прогнозують результат ігор, припускають, що збірна України зіграє внічию з англійцями. Однак це не допоможе їй вийти в плей-офф. А ось росіяни, наголошують науковці, проб'ються до чвертьфіналу, хоча і програють команді Польщі.

Шанси Німеччини на золото

Кожен четвертий мешканець Німеччини вірить в те, що бундестім стане чемпіоном Європи. Такі результати опитування, здійсненого Інститутом соціологічних досліджень в Алленсбахе.

Цю точку зору поділяє Фреді Бобич, спортивний директор "Штутгарта". Він високо оцінює потенціал гравців нинішньої збірної ФРН. На тріумф бундестім сподівається і колишній футболіст збірної Німеччини Томас Хеслер. Разом з Бобич він входив до команди, яка стала чемпіоном Європи в 1996 році.

Інші експерти налаштовані дещо менш оптимістично. "Я вважаю, що Німеччина вийде в півфінал", - зізнався в інтерв'ю газеті Rhein-Neckar-Zeitung німецький мільярдер Дітмар Хопп. Завдяки підтримці мецената невеликий клуб "Хоффенхайм" з його рідного містечка з населенням усього 3000 осіб уже кілька років виступає в Бундеслізі. Оптимістичніше налаштований Райнер Хольцшу. "Німеччина принаймні вийде у фінал", - сподівається він. А ось результат матчу за золото, на думку видавця, багато в чому залежатиме від удачі. Схоже, так уважає і наставник бундестім Йоахім Лев. "Буду радий, якщо 1 липня ми станемо в Києві учасниками фіналу", - зазначив тренер.

Чемпіонат Європи з футболу стартував 8 червня матчем-відкриттям турніру в Польщі, а завершиться фінальним матчем 1 липня на НСК «Олімпійський» у Києві. Загалом в Україні відбудеться 16 матчів із 31. В Україні матчі Євро-2012, крім Києва, прийматимуть Харків, Львів і Донецьк.

Національна команда України свій перший матч зіграє 11 червня проти збірної Швеції. У групі D з українцями перебувають (крім шведів) також команди Франції та Англії, з ними збірна країни зіграє 15 і 19 червня відповідно. ! Zn

Читайте також:

Українські та російські фани влаштували бійку у Львові

Росія розгромила Чехію на Євро-2012 (відео)

Соцопитування: Українські вболівальники впевнені у перемозі збірної над шведами

Букмекери не вірять у вихід збірної України з групи на Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі