Після початку Євро-2012 в Києві впала кількість відвідувачів закладів культури

Поділитися
© Ok.Lviv (panoramio.com)
Найбільшу фінансову користь від Євро-2012 отримають пивовари. Іноземні вболівальники рідко виходять за межі фан-зони на Хрещатику. У закладах культури число відвідувачів навіть знизилося.

У Києві за перший тиждень Євро-2012 жоден заклад культури не відзначає збільшення кількості відвідувачів. Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань культури і туризму Олександр Бригинець на прес-конференції громадської кампанії «Євро-патруль», присвяченій підсумкам першого тижня єврочемпіонату в Україні.

«Жоден заклад культури, з яким я спілкувався, не підтвердив збільшення аудиторії. Більше того, неофіційно говорять про те, що кількість відвідувачів зменшується. Тому що основна аудиторія, яка могла бути, - це українські туристи, які приїжджали до Києва. Але вони Київ не відвідали, оскільки були заклики, в тому числі від київської влади, хто міг би, щоб уникнути додаткових проблем, покинути територію міста. І цей заклик призвів до того, що всі люди, які могли б відвідати Київ зі справами, які можна відкласти і які не пов'язані з Євро-2012, зробили все, щоб сюди не їхати», - сказав він.

Бригинець додав, що Київ перетворився на порожнє місто, людей немає, машин немає, а футбольні вболівальники не так часто виходять за межі фан-зони.

За його оцінками, найбільшу фінансову користь від чемпіонату отримають пивовари, структури, які розташовані у фан-зоні, а також заклади розміщення.

«Багато людей, які витратили останні гроші для того, щоб зробити у себе хостели, щоб у своїх квартирах розмістити мільйони уболівальників, як правило, не змогли реалізувати свої плани. У більшості випадків ці хостели порожні, ціни на розміщення впали», - додав Бригинець.

За словами голови постійної комісії Київради, продавці сувенірів також зазнають збитків, оскільки на Андріївському узвозі практично нічого не купують. !zn

Читайте також:

Іноземних уболівальників у п’ятницю у фан-зоні Києва навчать ліпити вареники і готувати борщ

Іноземних вболівальників музеї та пам'ятники Києва майже не цікавлять

З початку Євро-2012 Україну відвідали 100 тис. туристів, - Азаров

Під Києвом священик облаштував фан-зону Євро-2012 в церкві

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі