Платіні задоволений підготовкою України до Євро-2012, а на політичну ситуацію в країні реагувати не хоче

Поділитися
Президент УЄФА не вважає, що футбольна організація повинна реагувати на політичну ситуацію в Україні: "УЄФА не займається політикою, ми організовуємо футбольні матчі".

Президент УЄФА Мішель Платіні дуже задоволений тим, як Україна і Польща підготувалися до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, незважаючи на всі існуючі проблеми.

"Я дуже задоволений тим, як все пройшло. Ми дуже наполегливо працювали, для нас це був виклик. Там залишилося буквально кілька метрів до фінішу. Я впевнений, що все буде готово вчасно. Все було зроблено дуже добре", - сказав він 6 червня на прес-конференції у Варшаві, присвяченій майбутньому старту Євро-2012.

Відповідаючи на питання, чи не жалкують в УЄФА про те, що п'ять років тому дали Україні та Польщі право проводити Євро-2012, Платіні сказав: "Я президент УЄФА і повинен поважати рішення виконавчого комітету (про проведення Євро-2012 в Україні та Польщі) . Було дуже важко для цих країн і для нас, але я дуже задоволений тим, як все склалося".

"Це величезний проект для обох країн. Вони повинні були створювати все з нуля. Сьогодні я дуже задоволений тим, що ми досягли", - підкреслив президент УЄФА.

Платіні вважає, що Україна і Польща спочатку не розуміли, з яким викликом їм доведеться зіткнутися, не знали, скільки це буде коштувати.

Футбольний чиновник повідомив також, що не вважає, що УЄФА має реагувати на політичну ситуацію в Україні.

"У 2007 році виконавчий комітет УЄФА проголосував за рішення віддати право проведення Євро-2012 Україні. Те, що відбувається в останні місяці ... Тимошенко (екс-прем'єр Юлія Тимощенко) зараз знаходиться в лікарні - я не знаю, як ми повинні реагувати? Кожен робить свою роботу, політики роблять свою роботу", - сказав він.

"УЄФА не займається політикою, ми організовуємо футбольні матчі. Є країни, які бойкотують, є країни, які не бойкотують, це їхня справа. Західні країни можуть бойкотувати, а моя роль - організовувати змагання", - зазначив Платіні.

Як повідомлялося, раніше низка європейських лідерів, у тому числі представники Європейської комісії, заявили, що не мають наміру відвідувати ЧЄ-2012 з футболу через незадовільний, на їхню думку, стан демократії в Україні, зокрема ситуації з колишнім прем'єр-міністром, лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко.

Однак пізніше голова Європейської Ради Херман ван Ромпей повідомив, що Європейський Союз не має наміру бойкотувати Чемпіонат Європи з футболу в Україні, оскільки зацікавлений у його успіху. !zn

Читайте також:

На матч збірної Німеччини у Львові приїде депутат бундестагу


Тимошенко підтримує політичний бойкот Януковича на Євро-2012


Азаров заявив, що бойкот Євро-2012 уже позначився на притоці туристів


В Україні чекають на Євро-2012 і Путіна, і Медведєва

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі