Польща готується до нових побоїщ фанатів: з РФ їдуть мститися сотні «серйозних хлопців»

Поділитися
У Варшаву прямують сотні російських фанатів, не виключено, що можуть знову відбутися сутички між уболівальниками. Мета хуліганів - реванш за напад польських ультрас на колону російських уболівальників 12 червня.

У Польщі та Росії ще розбираються у причинах і наслідках жорстких сутичок між фанатами національних збірних з футболу на Євро-2012. ЗМІ вже попереджають про можливість нових інцидентів. У Варшаву їдуть групи російських хуліганів - «кілька сотень серйозних хлопців», сказало джерело в одному з московських навколофутбольних угрупувань.

Основна частина бійців їде до суботи, 16 червня, коли збірна РФ проведе останній матч групового турніру (проти збірної Греції). Мабуть, вони будуть у складі тих 20 тисяч росіян, які подвоять загальне число вболівальників збірної РФ у Варшаві. Мета хуліганів - реванш за напад польських ультрас на колону російських уболівальників 12 червня. Таким чином, російські фанати чекають нових бійок, хоча кажуть, що вони будуть локальними і не переростуть у масштабні зіткнення.

Навколофутбольні угруповання воліють з'ясовувати відносини в бійках у заздалегідь обумовлених місцях. Іноді переговори про склад тих, хто битиметься, їхню кількість і умови зустрічі між лідерами можуть тривати кілька місяців.

Як розповів один з уболівальників, з поляками ніхто заздалегідь не домовляється, бо вони частенько використовують у бійці пляшки, кастети та інші підручні засоби, чого росіяни не роблять. Він прогнозує, що бійки будуть на околицях без попередніх домовленостей, «тому що місто невелике і поліції багато».


Не дивно, що навіть після таких запевнень росіяни, далекі від фанатських розбірок, серйозно побоюються за свою безпеку. Вони радять під час прогулянок містом постійно оглядатися і обходити осторонь великі групи поляків. А дехто і зовсім вважає за краще покинути Польщу. У керівництві компанії «Белавиа» говорять, що кілька десятків росіян, серед яких, судячи з зовнішньому вигляду, були й постраждалі у сутичках 12 червня, попросили перенести рейс на більш ранні числа.

Російський футбольний союз опублікував на своєму сайті телефони та адреси в Польщі, за яким уболівальники можуть цілодобово телефонувати у випадку, якщо «потрапили у скрутне становище» або вважають, що проти них «здійснені протиправні дії». !zn

Читайте також:

Двох росіян і чотирьох поляків посадили за бійку перед матчем їх збірних (відео)

Російські вболівальники пройшли маршем по Варшаві: не обійшлося без водометів і масових бійок з поляками

Українські та російські фани влаштували бійку у Львові

Російські уболівальники побили стюардів на матчі Євро-2012 (відео)

Міліція затримала 13 українських фанатів, які рвалися в бій до росіян у фан-зоні Києва

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі