Польські ЗМІ: Українці показали полякам, як починати Євро-2012

Поділитися
© uefa.com
Коментуючи перемогу збірної України, польські ЗМІ зосереджуються на постаті Андрія Шевченка. Окрім ветеранів, преса відзначила гру у складі збірної України молодих Євгена Коноплянки та Андрія Ярмоленка.

Польські ЗМІ хвалять гру національної збірної України на Євро-2012 з командою Швеції (2:1), її капітана Андрія Шевченка, і ставлять підопічних Олега Блохіна у приклад збірній Польщі, яка не так вдало розпочала турнір.

«Українці показали полякам, як починати Євро. Співорганізатор є лідером (групи D - ред.)», - пише популярне інтернет-видання tvn24.pl. Відзначається, що рахунок голам на полі почав Златан Ібрагімович, але пізніше на полі «панував» Андрій Шевченко. «35-річна легенда українського футболу на гол шведа відповів двома, і господарі Євро несподівано стали лідерами групи D», - пише tvn24.pl.

Коментуючи перемогу збірної України, Gazeta Wyborcza зосереджується на постаті Андрія Шевченка. «Чи акумулював Шевченко протягом останніх років енергію на Євро? Це виглядало, як спортивне воскресіння», - цитує видання одного з польських спортивних коментаторів. Газета нагадує, що капітан збірної України є одним із найстарших футболістів в історії європейських футбольних першостей, який забиває голи на Євро.

Україна обіграла Швецію 2:1 і вийшла в лідери групи (відео)

Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця

Видання Sport.pl наголошує, що мало хто сподівався на появу Шевченка на полі з перших хвилин, проте тренер збірної України Олег Блохін мав «прекрасне передчуття» щодо лідера української команди. «Найстарші футболісти з перших хвилин бігали і боролися, ніби мали на 10 років менше», - зазначає видання. Звертаючи увагу на суперництво лідерів команд Шевченка та Ібрагімовича, Sport.pl вказує, що колись в італійському «Мілані» чудово грав Шевченко, а у даний час його замінив Ібрагімович. «Молодший на шість років (ніж Шевченко - ред.) швед був кращим у своїй команді, але він програв суперництво з капітаном збірної України», - підкреслює видання.

Проводячи паралелі з першою грою збірної Польщі, Sport.pl пише, що Україна грала, як збірна Польщі у першому таймі з греками (1:1 - ред.). «Але на відміну від нашої команди, вони багато бігали і швидко, всі 90 хвилин», - зазначає видання. У статті вказується також, що крім ветеранів, у складі збірної України прекрасно себе показали молоді 23-річні футболісти Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко.



Нагадаємо, 11 червня зустріч на стадіоні НСК «Олімпійський» між збірними України та Швеції завершилася перемогою підопічних Олега Блохіна з рахунком 2:1 завдяки дублю Андрія Шевченка. Оскільки в іншому матчі понеділка збірні Англії та Франції зіграли внічию, перемога дозволила українцям очолити групу D. !zn

Читайте також:

Блохіну наснився сон, що Шевченко заб’є двічі Швеції

Ібрагімович вважає, що Швеція не мала програвати

Англія і Франція не поступилися одна одній у напруженій боротьбі - 1:1 (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі