Президент ФІФА після матчу Англія-Україна хоче ввести систему електронного визначення голів (фото/відео)

Поділитися
Гол, який суддя не зарахував українській збірній під час матчу, засвідчив необхідність уведення технології електрофіксаціі.

Президент Міжнародної федерації футболу Джозеф Блаттер уважає, що незарахований суддею гол на матчі Україна-Великобританія, підтвердив необхідність введення технології, що автоматично визначає момент, коли м'яч перетинає лінію воріт. Про це він написав у Twitter.

«Після вчорашнього матчу # GLT (технологія лінії воріт - ред ..) - вже не можлива альтернатива, а необхідність», - написав Блаттер.

Тим часом матч між Україною та Англією на британському телеканалі ITV1 подивилася найбільша кількість глядачів (в середньому 16,1 млн) за все Євро-2012. Під час трансляції було 5 хвилин, протягом яких кількість глядачів сягнула 18 мільйонів.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

На відеоповторі моменту видно, що гол дійсно був, однак відеоповтор також показав, що Артем Мілевський, який почав атаку, в момент передачі від захисника перебував у положенні поза грою.

Зепп Блаттер є противником введення електронних технологій і відеоповторів у футболі. У 2010 році він, наприклад, говорив, що відеоповтори не буде введено, поки він очолює ФІФА. Що стосується використання «електронних» м'ячів, то до цього ФІФА ставиться також критично, але більш прихильно. «Електронні» м'ячі тестують з липня 2011 року.

Наразі тестування проходять дві технології - GoalRef і Hawk-Eye. Принцип дії першої заснований на ефекті Доплера і полягає в тому, що всередині м'яча містяться спеціальні датчики, а під лінією воріт прокладений дріт, що створює магнетне поле. Якщо м'яч повністю перетинає лінію воріт, відбувається зміна поля, і судді отримують зашифрований сигнал про те, що було забито гол.

Що стосується Hawk-Eye, то цю систему засновано на методі тріангуляції: положення м'яча в просторі визначається за допомогою високошвидкісної відеозйомки. Цю систему вже використовують під час виникнення спірних ситуації в крикеті й тенісі.

Нагадаємо: 19 червня в матчі збірної України проти Англії арбітр не зарахував гол у ворота британців. У результаті команда України програла Англії з рахунком 0:1 і залишила Євро-2012. ! zn

Читайте також:

Шевченко засмучений суддівством у матчі з Англією

Ужгородська міськрада оскаржить в УЄФА незарахований гол Девіча англійцям

Визначилися всі чвертьфінальні пари Євро-2012

Євро-2012: розклад матчів, результати і турнірна таблиця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі