Збірна Голландії зазнала расистських образ у Польщі ще до початку Євро-2012

Поділитися
© uefa.com
Під час тренування на адресу гравців голландської збірної з боку групи вболівальників долинуло мавп'яче ухання. Капітан збірної Голландії попросить суддю відвести команду з поля, якщо таке повториться під час матчу.

День відкриття Євро-2012 може затьмаритися расистським скандалом, пише The Times, відзначаючи, що, за деякими свідченнями, голландські гравці зазнали образ з боку польських уболівальників на відкритому тренуванні у Кракові.

УЄФА спробував послабити напругу, стверджуючи, що образи не мали расистського характеру, але Марк ван Боммель, капітал голландської збірної, впевнений у зворотному. «Ван Боммель заявив, що попросить суддю відвести команду з поля, якщо таке повториться під час матчу», - йдеться у статті. Команда Нідерландів повинна змагатися з данцями у Харкові в суботу, 9 червня, нагадує видання.

- Уряд Великобританії заспокоїв уболівальників: в Україні расизму немає

За твердженням декількох свідків, під час тренування на адресу гравців голландської збірної з боку групи вболівальників приблизно з 400 осіб долинуло мавп'яче ухання. Ван Роммель був украй обурений тим, що трапилося, тим більше що гравці щойно відвідали Освенцим.

«Справжня ганьба, особливо після відвідування Освенцима, зіткнутися з цим, - сказав ван Боммель. - Ми поставимо питання перед УЄФА. Якщо це відбудеться на матчах, ми поговоримо з суддею і попросимо його відвести нас з поля». !zn

Читайте також:

Расова теорія. Расистська практика

Частка негативних матеріалів у світових ЗМІ про Україну перевищила 80%

В українському МЗС вимагають від Бі-бі-сі вибачень за сюжет про расизм

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі