УЄФА назвав найкращого гравця Євро-2012

Поділитися
© uefa.com
У шести матчах турніру в Польщі та Україні Андрес Іньєста забив лише одного разу - в серії післяматчевих пенальті. Крім того, півзахисник не віддав жодної гольової передачі. Проте, УЄФА високо оцінив внесок півзахисника у перемогу збірної Іспанії.

УЄФА обрав півзахисника збірної Іспанії Андреса Іньєсту найкращим гравцем Євро-2012. Про це повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

Іньєста, так само як і італієць Андреа Пірло, тричі за минулий турнір визнавався кращим гравцем матчу за версією Carlsberg - у грі з Хорватією і у двох іграх з Італією. Зазначимо, що при цьому у шести матчах турніру в Польщі та Україні Іньєста забив лише одного разу - у серії післяматчевих пенальті. Окрім того, півзахисник не віддав жодної гольової передачі

"Пірло був незрівнянний, і лише обставини завадили йому проявити себе у фіналі, - вважає технічний директор УЄФА Енді Роксбург. - Хабі Алонсо, Хаві Ернандес та Іньєста були прекрасні. Що стосується Хаві, то він отримав нагороду минулого разу і цілком міг удостоїтися її знову. Але нам здається, що її більшою мірою заслуговує Іньєста. Він у багатьох сенсах став символом турніру - він винахідливий, стрімкий з м'ячем і без нього. На нашу думку, він став уособленням всього побаченого".

Окрім того, у символічну збірну Євро-2012 за версією УЄФА (з 23 осіб) увійшли 10 гравців іспанської збірної.

Кращим бомбардиром Євро-2012 став також гравець іспанської збірної Фернандо Торрес, який забив три м'ячі і віддав гольову передачу.

У німецького форварда Маріо Гомеса такі ж показники результативності, проте він провів на полі більше часу, ніж Торрес (282 хвилини проти 189).

По три м'ячі також забили італієць Маріо Балотеллі, росіянин Алан Дзагоєв, хорват Маріо Манджукіч і португалець Кріштіану Роналду. !zn

Читайте також:

Євро-2012: Підсумки чемпіонату Європи з футболу

У символічну збірну Євро-2012 увійшли 10 іспанців

Хто скільки заробив на Євро-2012: УЄФА розподілив призовий фонд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі