В Україні та Польщі стартує Євро-2012

Поділитися
Сьогодні починається фінальна частина Чемпіонату Європи з футболу, який разом приймають Україна та Польща. Україна і Польща завоювали право проведення цьогорічного чемпіонату у квітні 2007 року.

8 червня стартує футбольний чемпіонат Євро-2012. Увечері матчем збірних команд Польщі і Греції на Національному стадіоні у Варшаві розпочнеться боротьба за трофей чемпіонату.

Нинішній Чемпіонат Європи з футболу, який вважається найпрестижнішим у Європі футбольним змаганням на рівні національних збірних та третім у світі - після літніх Олімпійських ігор і ЧС з футболу, - стане 14-м за рахунком.

Україна і Польща завоювали право проведення цьогорічного чемпіонату у квітні 2007 року. Згідно з офіційною інформацією, на підготовку до турніру Україна і Польща витратили більше, ніж всі попередні країни-організатори, що пов'язано з гіршою готовності інфраструктури міст-господарів та країн в цілому.

За оцінками експертів, протягом п'яти років до проведення Євро-2012 польські міста успішно виконували план підготовки до чемпіонату. А Україна через політичні та економічні проблеми була на межі позбавлення права приймати матчі цього турніру, зокрема УЄФА розглядала варіанти або повної відмови від проведення ігор в українських містах, або скорочення українських міст-господарів з чотирьох до двох.

Читайте: Букмекери назвали фаворитів Євро-2012

Тільки у жовтні 2010 року на засіданні виконкому УЄФА остаточно вирішив, що Євро-2012 пройде у 4 польських і 4 українських містах. В Україні матчі пройдуть у Києві, Львові, Харкові та Донецьку, у Польщі - у Варшаві, Познані, Гданську та Вроцлаві. Матч-відкриття турніру відбудеться 8 червня, у Варшаві. А фінал чемпіонату буде зіграно 1 липня у Києві.

2 грудня 2011 року у Києві відбулося жеребкування фінальної стадії Євро-2012.

За його результатами:

- до групи A ввійшли збірні Польщі, Греції, Росії та Чехії; матчі у Варшаві та Вроцлаві;

- до групи В - Нідерланди, Данія, Німеччина, Португалія; матчі у Львові та Харкові;

- до групи С - Іспанія, Італія, Ірландія, Хорватія; матчі в Гданську і Познані;

- до групи D - Україна, Швеція, Франція, Англія; матчі у Донецьку і Києві.

Україна розглядає проведення Євро-2012 як важливий іміджевий проект, реалізація якого дозволить наблизити країну до Європи. Однак на заваді цьому стали політичні процеси всередині країни, зокрема порушення кримінальних справ проти лідерів опозиції напередодні парламентських виборів. Багато європейських політиків засудили вироки для екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших і назвали їх політично мотивованими. Деякі європейські політичні лідери через це заявили, що бойкотуватимуть матчі Євро-2012 в Україні на знак протесту проти відносин української влади до опозиції. Зокрема, про наміри не відвідувати матчі Євро-2012, які пройдуть в Україну, повідомили президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, представники уряду Австрії, уряду Швеції, Німеччини, Франції, Бельгії та Голландії.

Нагадаємо, перший Чемпіонат Європи відбувся в 1960 році і з тих пір проводиться кожні чотири роки. За результатами відбіркових змагань до фінальної частини виходять 16 найкращих європейських збірних (разом зі збірною країни або країн - організаторів турніру). З 2016 року у фінальному турнірі чемпіонату Європи з футболу візьмуть участь 24 команди. !zn

Читайте також:

Янукович вірить в успіх збірної України на Євро-2012

Британські міністри не приїдуть в Україну на Євро-2012 через Тимошенко

Ошукані будівельники погрожують блокувати фінал Євро-2012 у Києві (відео)

Гравці збірної України, які отруїлися, вилікуються до першого матчу на Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі