Богатирьова: Необхідно закріпити успіх реформи охорони здоров'я

Поділитися
Раїса Богатирьова зробила акцент на тому, що реалізацію реформи охорони здоров'я необхідно продовжувати, з урахуванням напрацьованого досвіду в пілотних регіонах.

Необхідно закріпити успіх проведеної реформи охорони здоров'я з урахуванням досвіду, отриманого в пілотних регіонах. Про це 17 липня на розширеній колегії МОЗ у Тернополі заявила міністр охорони здоров'я, віце-прем'єр-міністр Раїса Богатирьова.

«Ми повинні подумати, що ми повинні зробити, щоб кількість наших прихильників, як серед медпрацівників, так і серед громадян збільшилася», - звернулася віце-прем'єр до делегатів.

При цьому Раїса Богатирьова зробила акцент на тому, що реалізацію реформи охорони здоров'я необхідно продовжувати, з урахуванням напрацьованого досвіду в пілотних регіонах.

«Ми провели вже кілька колегій та нарад, на яких обговорили впровадження реформи в пілотних регіонах, - сказала віце-прем'єр. - Говорили про позитиви, яких ми досягли на первинному рівні надання медичної допомоги, про ризики, з якими зіткнулися, про недостатнє фінансування, про користь запровадження системи заохочення і підвищення оплати для медиків, які працюють на первинному рівні. І сьогодні ми готові і надалі впроваджувати реформу, з урахуванням всього того досвіду, який ми отримали в пілотних регіонах».

Нагадаємо, 16 липня заступник міністра Олександр Толстанов за дорученням Раїси Богатирьової інспектував готовність аптек Житомирської, Рівненської та Тернопільської областей до впровадження механізму реімбурсації, тобто повернення пацієнтам витрат на купівлю ліків рецептурної групи в рамках реалізованого з 1 червня проекту з впровадження державного регулювання цін на ліки для гіпертоніків. Сьогодні на колегії, серед іншого, мають обговорюватися також результати даної перевірки. !zn

Читайте також:

Богатирьова стала членом-кореспондентом Академії медичних наук України

Голова МОЗ Богатирьова провела прийом у районній поліклініці, діагностувавши у пацієнта гіпертонію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі