Богатирьова стала членом-кореспондентом Академії медичних наук України

Поділитися
На засіданні в Інституті травматології та ортопедії президент НАМН, академік Андрій Сердюк вручив Богатирьовій відповідний диплом. Присутні на заході академіки наголосили, що покладають великі надії на віце-прем'єра, яка є лікарем і науковцем.

Національна академія медичних наук України обрала віце-прем'єра, міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову членом-кореспондентом академії за спеціальністю соціальна медицина.

Як повідомляє прес-служба віце-прем'єра в четвер, на засіданні в Інституті травматології та ортопедії президент НАМН, академік Андрій Сердюк вручив Богатирьової відповідний диплом.

Присутні на заході академіки наголосили, що покладають великі надії на віце-прем'єра, яка є лікарем і науковцем. Богатирьова, у свою чергу, подякувала їм за довіру.

«Хочу подякувати вам за таку високу оцінку моєї діяльності у сфері охорони здоров'я. Подякувати вам за довіру і за відповідальність, яку ви на мене поклали. Тепер у мене потрійна відповідальність: віце-прем'єра, міністра охорони здоров'я та члена-кореспондента Академії медичних наук», - сказала Богатирьова.

Вона також пообіцяла використати на благо української медицини весь свій управлінський досвід, зокрема отриманий під час роботи секретарем РНБО.

«Особливо важливий напрямок у соціальній медицині сьогодні відводиться профілактиці захворювань. І я дуже розраховую на вашу, вчених і медиків, допомогу в цьому напрямку. Виступаючи на 65-ій сесії Генеральної асамблеї ООН, президент України Віктор Янукович озвучив наш вектор на довгі роки вперед: ми повинні модернізувати систему первинної медико-санітарної допомоги так, щоб знизити смертність від неінфекційних, серцево-судинних, онкологічних захворювань, смертність від травм. Знизити її абсолютно реально», - підкреслила вона.

Віце-прем'єр повідомила, що першочергове завдання системи охорони здоров'я до 2020 - збільшити середню тривалість життя в Україні до 72 років.

Крім того, Богатирьова виступила з пропозицією до присутніх в залі науковців і медиків підготувати проект закону про самоврядування лікарів. !zn

Читайте також:

Голова МОЗ Богатирьова провела прийом у районній поліклініці, діагностувавши у пацієнта гіпертонію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі