Більше 40% українців вважають себе здоровими

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В Україні більше 40% дорослих жителів оцінюють своє здоров'я як хороше або дуже хороше, що більш ніж у 2 рази перевищує відповідний показник 2001 року (19%).

Станом на лютий 2012 41% опитаних дорослих назвали своє здоров'я хорошим або дуже хорошим. Частка тих, хто негативно оцінює стан свого здоров'я, зменшується: з 31,4% у 2001 році до 16,5% - у 2012-му. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

У віковому розрізі частка людей, які позитивно оцінюють своє здоров'я, помітно зросла у всіх групах, окрім найдорослішої (60 років і більше).

Для чоловіків більш характерна завищена оцінка свого здоров'я, у порівнянні з жінками, і це типово для всіх вікових груп.

Що стосується рівня освіти, то чим він вищий, тим більш здоровими почувають себе люди. Так, в останньому опитуванні КМІС серед людей з неповною середньою освітою позитивно оцінюють свій стан здоров'я лише 18%, серед людей з вищою освітою - 51%.

Опитування про самооцінку стану здоров'я серед українців проводилося КМІС в період з 10 по 19 лютого 2012 року. Методом інтерв'ю опитано 2029 респондентів, які проживають у всіх областях України, у Криму та Києві, за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і при ефекті дизайну 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%. !zn

Читайте також:

Вчені виявили у «гормоні обіймів» властивості віагри

Малярія може стати невиліковною через мутації

МОЗ пропонує дозволити в Україні посмертне донорство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі