Дітям заборонять купувати ліки в аптеках

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За словами експертів, у країні складається напружена ситуація з відпуском препаратів. Багато неповнолітніх відверто зловживають лікарськими засобами.

Найближчим часом жителі України, які досягли віку 14 років, не зможуть купувати ліки в аптеках. З такою ініціативою виступила Державна служба України з лікарських засобів.

Відповідні зміни повинні бути внесені до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 31.10.2011 № 723 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами».

За словами експертів, у країні складається напружена ситуація з відпуском препаратів. Багато неповнолітніх відверто зловживають лікарськими засобами.

Віковий ценз має, за задумом чиновників, приборкати неконтрольоване споживання препаратів в цілях, що відрізняються від прямого призначення продукту.

У той же час, фармацевти побоюються, що така ініціатива Держлікслужби може перетворитися на фарс. Причина - раніше МОЗ заборонило продаж ліків через Інтернет, тому людина, яка не могла вийти з дому, змушена була посилати за ліками дитину. Тепер ситуація може зайти у глухий кут, побоюються фармацевти. !zn

Читайте також:

Богатирьова купила у свого сина ліків на 11 млн грн

Медичні тендери-2012. Буде дешево, але сердито

За забезпечення доступності і якісності ліків візьметься РНБО

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі