На діабет до 2030 року хворітимуть близько 10% дорослих жителів Землі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Діабет до 2030 року торкнеться близько 10% дорослого населення Землі, що істотно погіршить перспективи економічного зростання у країнах світу, що найбільш швидко розвиваються, у зв'язку з високою смертністю людей у робочому віці, прогнозує Міжнародна федерація діабету (International Diabetes Federation, IDF).

Як повідомило агентство Bloomberg, число діабетиків із поставленим діагнозом менш ніж за 20 років зросте з поточних 366 млн до 552 млн осіб, ще 183 млн людей будуть страждати від цього захворювання, навіть не підозрюючи про діагноз.

Висококалорійна їжа і сидячий спосіб життя призводять до швидкого поширення діабету не тільки у розвинених країнах, але і в державах з економікою, що розвивається. Перше місце за абсолютною кількістю діабетиків у світі посідає Китай - близько 90 млн осіб.

Вище за все частка діабетиків у віковій групі від 40 до 59 років, свідчать дані IDF.

Продажі препаратів для лікування діабету і полегшення його симптомів підскочили у 2010 році на 12% - до $34 млрд, ці лікарські засоби займають четверте місце за поширеністю у світі після препаратів від раку, підвищеного холестерину і дихальних порушень.

Згідно з вересневими оцінками Всесвітнього економічного форуму і Гарвардського університету, економічний збиток від діабету, ракових і серцево-судинних захворювань складе за період до кінця 2030 року більше $47 трлн.

Сьогодні, у понеділок, 14 листопада, відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом (World Diabetes Day) під егідою ООН. У цей день у 1891 році народився канадський лікар і фізіолог Фредерік Бантінг, один з відкривачів інсуліну, який вперше застосував його для лікування діабету. Ф.Бантінг отримав за це відкриття Нобелівську премію у 1923 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі