Щорічно у світі помирає майже 5 млн людей від пасивного способу життя

Поділитися
Щорічно близько 5 млн осіб по всьому світу вмирають від ведення пасивного способу життя. Близько 1,5 млрд людей - не слухають рекомендації вести активний спосіб життя.

Близько 5 млн людей по всьому світу щорічно вмирають від ведення пасивного способу життя. Про це йдеться в медичному журналі Lancet, де опубліковане відповідне дослідження.

"Приблизно троє з 10 людей віком 15 років і старше - близько 1,5 млрд людей - не слухають рекомендації вести активний спосіб життя", - пише видання, додавши, що справи серед підлітків віком від 13 до 15 років йдуть ще гірше.

Зі слів авторів дослідження, активний спосіб життя передбачає або 30 хвилин вправ помірної інтенсивності п'ять разів на тиждень, або 20 хвилин інтенсивного навантаження тричі на тиждень. Також можливе поєднання того й іншого.

З віком люди починають вести ще більш пасивний спосіб життя. Як зазначили автори, особливо це стосується жінок і більшою мірою країн з високим рівнем доходу населення.

Крім цього, Lancet нагадав про результати ще одного дослідження, яке вивчало взаємозв'язок між рівнем фізичної активності та рівнем захворюваності на діабет і рак, проблемами з серцем.

Згідно з результатами, близько 6% випадків, пов'язаних з коронарною хворобою серця, викликані браком фізичної активності. 2% хворих на діабет і 10% онкологічних хворих захворіли саме через занадто пасивний спосіб життя.

На завершення видання зазначило, що програми з підвищення рівня активності можуть врятувати 500 тис. життів на рік.

Подібні заяви раніше робили й інші вчені. Так, у квітні австралійські медики заявили, що неробство збільшує ризик серцевих та психічних хвороб. !zn

Читайте також:

Амбіційні люди заробляють більше, але помирають раніше, - дослідження

Від гострого інфаркту міокарда в Україні вмирають 30% пацієнтів, у країнах Заходу - 5%

Вчені встановили, що сидячий спосіб життя украй шкідливий для здоров'я

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі