Хропіння у дітей впливає на поведінку в школі

Поділитися
© ZN.UA
Діти, які хропуть як мінімум двічі на тиждень у віці двох і трьох років, мають більші проблеми з поведінкою, ніж ті малюки, які не страждали хропінням або іноді хропли лише у віці двох або трьох років.

Постійне і гучне хропіння у маленьких дітей пов'язане з проблемами поведінки у дошкільному та молодшому шкільному віці. Про це свідчать дані вчених зі США, опубліковані в журналі Pediatrics.

Як зазначають медики, ці поведінкові порушення включають в себе гіперактивність, депресію і неуважність.

Вчені та лікарі спостерігали за 249 маленькими пацієнтами, опитавши їхніх матерів на предмет характеру сну і особливостей поведінки дітей. В результаті вони встановили, що ті малята, хто голосно хропів як мінімум двічі на тиждень у віці двох і трьох років, мали більше поведінкових проблем, ніж діти, які не страждали хропінням або іноді хропли лише у віці двох або трьох років, але не два роки поспіль.

«Точними факторами розвитку постійного хропіння були низький соціоекономічний статус, відсутність або короткий період грудного вигодовування. Це дозволяє припустити, що лікарі частіше досліджують на предмет хропіння і призначають лікування дітям з бідних сімей. Прогалини в діагностиці або тактика «почекаємо і побачимо» може погіршити поведінкові проблеми у дошкільному віці», - говорить доктор Бібе.

Гучне постійне хропіння, за даними дослідників, зустрічається в середньому у кожної десятої дитини.

За його словами, хропіння може свідчити про реальні проблеми з диханням вночі, що піддається лікуванню. «Я настійно раджу батькам повідомити вашому педіатру про гучне хропіння, особливо, якщо це трапляється часто і тривалий час», - каже лікар. !zn

Читайте також:

В Україні за 10 років кількість здорових дітей зменшилася на третину


Вроджені вади в дітей пов'язані з професією батьків, - медики

В Україні більше 800 тис. пар не можуть мати дітей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі