Кетамін знову в законі: Рада врахувала поправки президента

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Приватні ветеринари знову зможуть на законних підставах при дотриманні всіх вимог використовувати кетамін в якості знеболювального при проведенні операцій.

Верховна Рада (ВР) України повторно ухвалила з пропозиціями президента зміни до закону "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори".

За відповідний законопроект №9021 проголосувало 269 народних депутатів у четвер, 22 березня.

Цим законом дозволяється приватним лікарям і ветеринарам використовувати у своїй роботі кетамін, який з 1 березня потрапив у список заборонених наркотичних засобів.

Нагадаємо, спочатку Рада затвердила закон 12 січня 2012 року, однак президент Янукович ветував його і запропонував внести до нього деякі зміни.

Зокрема президент пропонував включити свідоцтво про визнання працівників юросіб або фізособи-підприємця придатними до здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів до переліку документів, необхідних для отримання відповідної ліцензії на здійснення такої діяльності.

Як повідомлялося, через ненабуття чинності закону Кабінет міністрів раніше дозволив ветеринарам використовувати кетамін до законодавчого врегулювання цього питання.

Нагадаємо, на початку 2011 року уряд прирівняв кетамін до наркотичних речовин і заборонив його використання без ліцензії.

Після протестів ветеринарів і приватних клінік у березні 2011 року уряд переніс термін віднесення кетаміну до психотропних речовин до жовтня-2011, після чого ще раз продовжив відтермінування до 1 березня 2012 року.

Кетамін використовується у ветеринарній практиці для анестезії під час проведення операції тваринам. !zn

Читайте також:

Заборона на продаж кетаміну набуде чинності 1 березня

Ветеринарам тимчасово повернули право використовувати кетамін

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі