Компанія Pfizer відстояла право на виробництво "Віагри"

Поділитися
Фармацевтичний гігант Pfizer зберіг патент на виробництво препарату "Віагра". Як повідомляє The Wall Street Journal, оскаржити право на випуск засобів для лікування еректильної дисфункції на основі силденафілу намагалася ізраїльська фармкомпанія Teva.

Силденафіл був розроблений фахівцями Pfizer на початку 1990-х років і запатентований як засіб для лікування серцево-судинних захворювань, у тому числі ішемічної хвороби серця і стенокардії. Термін дії цього патенту закінчується в березні 2012 року.

Однак згодом була відкрита здатність препарату відновлювати ерекцію. У зв'язку з цим в 2002 році Pfizer отримала ще один патент на силденафіл, розпочавши його виробництво під торговою назвою "Віагра". Даний патент дійсний до 2019 року.

Представники Teva порахували, що другий патент на силденафіл був виданий незаконно, оскільки про властивість препарату розширювати судини (у тому числі судини органів малого таза) було відомо з моменту його створення. Ізраїльська фармкомпанія мала намір відкрити виробництво аналога "Віагри". Для цього Teva звернулася до федерального суду США з вимогою позбавити Pfizer відповідного патенту.

Однак американський суд став на сторону Pfizer. Суддя Ребекка Сміт підтвердила законну силу і термін дії патенту на засіб для лікування еректильної дисфункції, продажі якого приносять фармацевтичному гігантові близько двох мільярдів доларів на рік.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі