Ліки від раку грудей можуть також бути корисними від раку легень

Поділитися
Анти-естрогенові ліки, які були винайдені для лікування раку грудей, можуть також зменшити ризик смертельного кінця від раку легенів. Таких висновків дійшли науковці в своєму останньому дослідженні.

В опублікованій праці йдеться, що таксомоксифен знизив ризик померти від раку легенів серед жінок, які вже мали рак грудей. Однак автори дослідження констатують, що ці результати є надто попередніми, аби настійливо рекомендувати таксомоксифен хворим на рак легенів.

«Ще не достатньо клінічних результатів, але це приносить більше свідчень до нашого багажу знань, який розширюється, про те, що хромосоми жіночої статі залучаються в особливій формі до розвитку раку легенів», - сказав доктор Апар Кішор Ганта, професор онкології-гематології Медичного центру університету Небраски в Омасі.

Попередні дослідження показали, що прийом гормонозамінних препаратів у період менопаузи збільшував рівень летальних випадків від раку легенів.

Автори цієї роботи припустили зворотне - прийом анти-естрогенів може знизити рівень смертей жінок від цього захворювання.

Протягом дослідження, доктор Елізабет Рапіта з Регістру раку в Женеві та її колеги отримали записи шести з половиною тисяч жінок, яким був поставлений діагноз рак грудей у Швейцарії між 1980 і 2003 роками. Близько 46% отримували анти-естрогенову терапію, яка, тоді складалася переважно з тамоксифену.

Серед жінок, які приймали анти-естрогенову терапію, шанс летальних випадків знижувався на 87%, порівняно з жінками, які не проходили таку терапію.

Дана наукова праця не відповідає на багато питань, які стоять перед медичною спільнотою, але показує, що слід і надалі розвивати цей напрям досліджень.

За матеріалами Health Day

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі