Медики радять бути стриманими за святковим столом на Великдень

Поділитися
© Getty Images
В останні дні Великого посту, після якого християни почнуть святкування Великодня, дієтологи попереджають про небезпеку, що може виникнути під час різкої зміни харчового раціону, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

«Особлива обережність необхідна у вживанні алкоголю. Адже, отруєння алкоголем займає перше місце серед причин госпіталізації українців у святкові дні... Алкоголь взагалі не повинен вживатись без їжі і його кількість після посту слід зменшити у два-три рази відносно до звичайної», - радять дієтологи.

«Надмірне споживання тваринної їжі, яка присутня у великій кількості на святкових столах у кожній українській родині, разом із вживанням алкоголю може спричинити різке погіршення стану здоров'я, обумовити загострення існуючих хронічних хвороб та викликати ускладнення», - наголошується в повідомленні.

Більш того, навіть здорові люди часто провокують розлади у функціональному стані організму стрімкою зміною раціону харчування після закінчення посту. Тому помірне, поступове і зважене розширення набору продуктів та їх кількості необхідне всім, без виключення, попереджають дієтологи.

За святковим столом рядять бути стриманими. Не слід вживати понад 150-200 грамів м'яса (особливо жирного - свинини та баранини), більше одного яйця та багато соусів (в т.ч. майонезу), які містять велику кількість тваринних жирів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі