МОЗ сподівається переконати українок народжувати по три дитини

Поділитися
© jingovs.uol.ua
В Міністерстві охорони здоров'я б'ють на сполох: в Україні настала демографічна криза. Для збільшення народжуваності державі потрібно переконувати українців, які народили першу дитину, народжувати другу і третю.

В Україні настала серйозна демографічна криза, і основне завдання держави - переконувати українців, які народили першу дитину, народжувати другу і третю. Про це заявив фахівець з акушерства та гінекології МОЗ В'ячеслав Камінський.

За його словами, держава і лікарі повинні допомагати сім'ям, які з якихось причин не мають дітей. Таких сімей, за інформацією МОЗ, більше мільйона.

Камінський впевнений, що з боку влади повинні пропонуватися соціальні програми, у тому числі, щодо підтримки багатодітних сімей. Медики зобов'язані забезпечувати безпечне акушерство і пологи, формувати у населення позитивне ставлення до вагітності.

«Парадокс відносного збільшення народжуваності полягає в тому, що народжують діти, які народилися у 80-х роках минулого століття, коли рівень народжуваності в Україні у складі Радянського Союзу був досить високий. Ми зараз впритул підійшли до того етапу, коли повинні будуть народити діти, що народилися у 90-х роках. А от саме в 90-ті роки був сильний провал, і показники народжуваності в Україні були дуже низькими, навіть у півтора рази нижчими, ніж зараз», - підкреслив представник МОЗ.

Фахівець відзначив національний проект «Нове життя», метою якого є забезпечення майбутніх батьків доступною і якісною медичною допомогою і відкриття у країні 27 перинатальних центрів. !zn

Читайте також:

Майже кожен десятий новонароджений немовля на півдні Португалії - українець

В Україні новонароджених називають Шехерезадами, Калинами та Принцами

Допомогу при народженні дітей у 2011 році отримали 227 тис. сімей, - Янукови
ч

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі