МОЗ заспокоїв: африканська чума свиней не становить загрози для людей

Поділитися
У міністерстві відзначили, що африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - це контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Для людини африканська чума свиней - безпечна.

Африканська чума свиней не становить загрози для людей, заявили у Міністерстві охорони здоров'я України.

"Для людини африканська чума свиней - безпечна", - йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ.

У міністерстві відзначили, що африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - це контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Хвороба належить до списку A відповідно до Міжнародної класифікації заразних хвороб тварин.

Як повідомлялося, захворювання свиней африканською чумою зареєстровано в селі Комишуватка Приморського району Запорізької області в приватному господарстві. Ймовірним джерелом інфекції ветслужби вважають завезення відпочиваючими з Російської Федерації збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.

31 липня в осередку виникнення хвороби введений карантин, перекрита автомобільна дорога, що проходить через населений пункт і забезпечено рух автотранспорту в об'їзд, створена робоча група, яка виїхала до Запорізької області з метою координації дій з ліквідації хвороби та недопущення подальшого розповсюдження збудника АЧС в інші регіони України .



Крім того, ветслужби перерозподілили і доставили деззасоби для здійснення оперативних заходів, погоджено виділення необхідної кількості напалму для спалювання трупів тварин у ході ліквідації спалаху хвороби. !zn

Читайте також:

В Україні виявлено вірус африканської чуми свиней


Держветслужба: Російське м'ясо небезпечне для України

На Кубані - спалах африканської свинячої чуми


У Росії зареєстровано нові спалахи африканської чуми

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі