Черговий свідок став на бік Луценка

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Свідок у справі Луценка не отримував ніяких незаконних вказівок. Він вважає, що виділення квартири водієві Леоніду Приступлюку було цілком законним.

Печерський районний суд допитав 76 свідка у справі екс-голови внутрішніх справ Юрія Луценка екс-начальника Департаменту громадської безпеки Володимира Маєвського.

За його даними урочисті збори святкування Дня Міліції традиційно проводяться з 1975 року. Свідок повідомив, що відповідав за забезпечення громадського порядку, а також за забезпечення виступу ансамблю «Мандри».

Він також пояснив, що у 2008-009 роках проводився святковий концерт, на якому було присутнє вище керівництво країни, вдови загиблих офіцерів та працівники МВС. «Я вважаю, що це ті заходи, які необхідно проводити», - підкреслив свідок.

За словами свідка, колектив «Мандри» виступав на концерті безкоштовно.

Окрім того, він зазначив, що був присутній на засіданні Центральної житлової комісії (ЦЖК), на якій вирішувалося питання виділення квартири водієві екс-міністра Леоніду Приступлюку. Свідок повідомив, що рішення щодо виділення житла водієві екс-міністра було винесено членами ЦЖК одноголосно.

«Тиску на комісію ЦЖК не було, якихось вказівок, доручень також не було», - підкреслив свідок.

«Я вважаю, що рішення комісії ЦЖК було законним», - підсумував він.

Нагадаємо, 13 грудня 2010 року Ю.Луценкові та його водієві Леоніду Приступлюку пред'явлено остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Ю.Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

29 грудня 2010 року екс-міністру пред'явлено звинувачення щодо епізоду у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Ю.Луценкові пред'явлено звинувачення за ст. 364 ч. 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Пізніше І.Фомін повідомив, що кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України Ющенка і про розтрату бюджетних коштів екс-міністром Ю.Луценком об'єднано в одну кримінальну справу.

Окрім того, стосовно екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці «Україна».

Усі три справи об'єднано в одне провадження.

Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС Ю.Луценка і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі понад 970 тисяч гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі