Партія регіонів запевняє, що прийняття закону про мови не приурочено до візиту Путіна

Поділитися
© rnd-sale.ru
За словами Єфремова, закон про мовну політику - проблема, яка розглядається кілька років, що є частиною програми ПР, тому його прийняття було так важливо для більшості.

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов вважає, що прийняття в цілому у вівторок, 3 липня, законопроекту № 9073 «Про основи державної мовної політики» не залежить від візиту в Україну президента Росії Володимира Путіна 12 липня. Про це він сказав журналістам, відповідаючи на питання, чи не було прийняття своєрідним подарунком до візиту Путіна в Україну.

«Ми не розглядали це питання, я не знаю, що повинні відбутися якісь візити», - відповів Єфремов.

Він зазначив, що так щільно працював у фракції останнім часом, що не стежив за подіями у зв'язку із запланованим приїздом Путіна в Україну.

Разом з тим, відповідаючи на питання, навіщо тоді треба було форсування прийняття законопроекту № 9073, Єфремов зазначив, що це було рішення фракції, пов'язане зі спеціальним затягуванням комітетом з питань культури і духовності розгляду даного питання.

Також, Єфремов зазначив, що закон про мовну політику - проблема, яка розглядається кілька років, що є частиною програми ПР, тому його прийняття було так важливо для більшості.

Регіонали задоволені голосуванням за закон про мови: Ми їх розвели, як кошенят

Голова фракції ПР підкреслив, що приїзд у Раду прем'єр-міністра Миколи Азарова у вівторок, 3 липня, ніяк не пов'язаний з наступним за ним прийняттям мовного законопроекту.

Як повідомлялося, 2 липня заступник голови Ради, один з лідерів партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Микола Томенко припустив, що ПР буде ініціювати розгляд законопроекту № 9073 за вказівкою Росії.

3 липня Рада прийняла закон про основи державної мовної політики, що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова. !zn

Читайте також:

Джерело: Янукович безумовно підпише закон про мови


Парубію зламали ребра під час прийняття закону про мови, - ЗМІ

Регіонали задоволені голосуванням за закон про мови: Ми їх розвели, як кошенят

Верховна Рада ухвалила скандальний закон про мови (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі