Пасивне куріння щорічно вбиває понад півмільйона людей

Поділитися
© Dave.Hull, flickr.com
ВООЗ прогнозує, що тютюнопаління безпосередньо або побічно буде причиною 8 мільйонів смертей у світі щорічно до 2030 року.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), вплив вторинного тютюнового диму (пасивне куріння) щорічно забирає 600 тисяч життів серед некурців. Майже половина всіх дітей регулярно дихають повітрям, забрудненим тютюновим димом, і більш ніж у 40% дітей, щонайменше, один з батьків палить. Такі дані розміщено на офіційному сайті організації у зв'язку з Всесвітнім днем ​​відмови від тютюну, відзначається 31 травня.

ВООЗ прогнозує, що тютюнопаління безпосередньо або побічно буде причиною 8 млн смертей у світі щорічно до 2030 року.

"Тютюн є одним із основних факторів ризику розвитку неінфекційних хвороб, таких як рак, серцево-судинні хвороби, діабет та хронічні респіраторні захворювання. На неінфекційні хвороби припадає 63% всіх випадків смерті у світі", - сказано в повідомленні.

Читайте: Рада заборонила куріння практично скрізь

ВООЗ рекомендує всім країнам світу, що ратифікувала Рамкову конвенцію з боротьби з тютюном, зосередити свої зусилля на боротьбі з тютюновиробниками, деякі з яких оскаржують обмежувальні заходи влади у судах. Так, уряди Австралії, Норвегії та Уругваю на даний час беруть участь у судових процесах, розпочатих за ініціативи тютюнової промисловості.

"Країнам не слід надавати тютюновій промисловості стимулів, привілеїв або переваг, таких як субсидії або податкові пільги, але слід створювати заслони від втручання тютюнової промисловості, включаючи державні тютюнові компанії, у громадську охорону здоров'я", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що за останні п'ять років Україна залишила клуб країн, у яких найбільше курять і, згідно даним звіту ВООЗ, за кількістю курців знаходиться на 24-му місці в світі, де є сусідами з Непалом, Іспанією і Сербією.

24 травня Верховна Рада прийняла закон, який повністю забороняє куріння в громадських місцях. !zn

Читайте також:

Рада заборонила куріння практично скрізь


Кожен другий український школяр курив і пив пиво, кожен четвертий - вживав наркотики

Думку дітей використовували в антирекламі про скасування брендингу сигаретних пачок (відео)

Кількість курців в Україні за три роки зменшилася на півтора мільйона

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі