Підозрюваному в підготовці замаху на Путіна загрожує довічне ув'язнення

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Другому підозрюваному у справі про підготовку замаху на президента РФ Володимира Путіна Іллі Пьянзіну загрожує від 20 років в'язниці до довічного ув'язнення.

Громадянину Казахстану Іллі Пьянзіну, одному з підозрюваних у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна, у Росії при визнанні його провини загрожує від 20 років в'язниці до довічного ув'язнення.

Про це Інтерфаксу повідомило джерело у правоохоронних органах.

За його словами, тільки посягання на життя державного діяча карається на термін від 20 років в'язниці до довічного ув'язнення. "Незважаючи на те, що інкримінується лише підготовка до цього злочину, найімовірніше, суд врахує, якого рівня політик міг зазнати замаху", - цитує агентство слова джерела в правоохоронних органах.

Нагадаємо, 26 серпня влада України екстрадувала в Росію Іллю Пьянзіна - одного з підозрюваних у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

Апеляційний суд Одеської області ухвалив остаточне рішення про екстрадицію в РФ уродженця Грозного Адама Осмаєва - його підозрюють у підготовці замаху на Путіна. За словами керівника відділу зв'язків з громадськістю української Генпрокуратури Юрія Бойченка, передача Осмаєва російській стороні може відбутися найближчим часом.

Апеляційний суд Одеської області 14 серпня підтримав пропозицію прокуратури про екстрадицію до Росії Осмаєва, однак після рекомендацій європейского суду з прав людини (ЄСПЛ) процедуру було припинено.

27 лютого російський «Перший канал» повідомив, що спецслужби України та РФ зірвали замах на прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна. За даними телеканалу, терористи готувалися за вказівкою лідера північнокавказьких бойовиків Доку Умарова.

На початку лютого українські ЗМІ повідомили про спецоперацію в Одесі, в ході якої бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа» затримали двох бойовиків, підозрюваних в організації теракту.

На початку січня Головне управління МВС України в Одеській області порушило кримінальну справу за фактом вибуху і пожежі в будинку по вулиці Тираспольській, 24 у Одесі, під час якого загинув 26-річний громадянин Російської Федерації і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. Третій постоялець зник. За даними ЗМІ, це був Адам Осмаєв. Вибух стався під час виготовлення вибухового пристрою. !zn

Читайте також:

Адвокати підозрюваного в підготовці замаху на Путіна не встигли оскаржити в Євросуді його екстрадицію

Україна не видасть підозрюваного в замаху на Путіна до рішення Євросуду


Підозрюваний в замаху на Путіна попросить притулку в Грузії та Фінляндії

Україна призупинила екстрадицію підозрюваного в замаху на Путіна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі