Після затримання трансплантологів в інституті Шалімова нікому оперувати

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© news.tehno-mir.net
Директор Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова Національної академії медичних наук України професор Юрій Поляченко стурбований проблемою відсутності справжніх наукових шкіл.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

«У досвідчених хірургів немає наступників. Я вже втомився повторювати - готуйте собі зміну, адже коли ви підете на відпочинок, нікому буде оперувати. Це серйозне питання і, напевно, стосується не тільки нашого інституту. Коли хтось зі знаменитих хірургів їде на конгрес чи йде у відпустку, відділення стоїть - нема кому робити операції. Ситуація з нашими трансплантологами - тому доказ. По суті, відділ уже рік не працює, після того як хірургів затримали, хворі залишилися без операцій».

Ю. Поляченко нагадав, що в серпні 2010 року затримали ведучого трансплантолога і анестезіолога, «якого ще якось можна замінити, а от хірурга - ніким». «Він працював з дітьми, яким немає ще й року, це унікальний фахівець не тільки для України, а й для СНД - таких малюків у нас ніде не беруть. Цілий рік наших співробітників викликали давати показання, усі знервовані. За рік було зроблено всього дві трансплантації нирок, хірурги тепер бояться за це братися».

Однією з причин такого показового затримання Ю. Поляченко вбачає у тому, що Інтерпол п'ять років відстежував ці схеми. «Усе це, звичайно, боляче вдарило й по іміджу лікарів, і по іміджу інституту. Я думаю, це якоюсь мірою вплинуло й на комісію, яка нас перевіряла. Адже пляма не тільки на інституті, а й на медакадемії», - зазначив професор.

Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Ольги Скрипник з Юрієм Поляченком.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі