Схуднення всього на 3 кг знижує ризик раку грудей на 50%

Поділитися
© ninelua.blogspot.com
Дослідження 439 жінок у віці 50-75 років виявило, що позитивний вплив схуднення поширюється на види раку грудей, «чутливі до естрогену». Це 70% всіх випадків захворювання.

Американські вчені виявили: у жінок з надмірною вагою, які знизили її всього на 5%, ймовірність захворіти на рак грудей скоротилася колосально - до 50%, повідомляє Daily Mail.

Це свідчить: зі зменшенням жирових відкладень падає рівень гормонів, які, як уже відомо вченим, провокують рак, пояснює журналістка Софі Борленд, посилаючись на публікацію у Journal of Clinical Oncology.

Дослідження під керівництвом Енн Тірні провели у Fred Hutchinson Cancer Research Centre (Сіетл), на матеріалі 439 жінок у віці 50-75 років. Їх розділили на 4 групи. Перша група дотримувалася дієти і активніше займалася фітнесом, друга просто сиділа на дієті, третя займалася фітнесом, а в четвертій взагалі не змінювали спосіб життя.

Виявилося, що жінки з першої групи схудли у середньому на 10%. У них також знизився на 10-20% рівень гормонів, що підвищують ризик онкологічних захворювань. Поєднання дієти з фізичними вправами давало максимальні результати, фізичне навантаження без дієти не особливо впливало ні на вагу, ні на рівень естрогену.

За словами дослідників, позитивний вплив схуднення поширюється на види раку грудей, «чутливі до естрогену». Це 70% всіх випадків захворювання.

Ученим давно відомо, що ожиріння, вживання алкоголю, паління і сидячий спосіб життя підвищують ризик багатьох онкологічних захворювань. !zn

Читайте також:

Вчені: Вживання кави знижує ризик смерті

Вчені знайшли спосіб захисту здорових клітин при хіміотерапії

Українці зможуть безкоштовно пройти діагностику раку шкіри

Вчені відкрили новий фермент, здатний пригнічувати ріст ракових клітин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі