Уряд має намір посилити контроль над фармацевтичним ринком

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Переділ фармацевтичного ринку України будуть здійснювати за допомогою контролю за якістю і цінами.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що 2012 рік стане переломним у боротьбі з фальсифікованими лікарськими препаратами на українському ринку.

«Я думаю, що 2012 рік стане переломним з точки зору боротьби з фальсифікатом на нашому вітчизняному ринку медпрепаратів, оскільки зараз наша служба оснащена всім необхідним обладнанням», - сказав він журналістам у вівторок, 17 квітня, у Київській області після ознайомлення з роботою лабораторії з контролю за якістю ліків і медичної продукції Державної служби України з лікарських засобів.

Прем'єр також повідомив, що на своєму сьогоднішньому засіданні уряд розгляне питання контролю за ціноутворенням на вітчизняному фармацевтичному ринку.

За словами Азарова, з 500 компаній, які працюють на фармринку, тільки 4-5 є великими компаніями, які забезпечують 70% усього ринку, решта - посередники, й іноді ланцюжок з посередників може становити 5-6 компаній.

«Кожен ланцюжок додає вартість ліків, і йде втрата контролю за якістю. Потрібно наводити лад, і це наше завдання на наступному етапі роботи з медичною галуззю», - додав він.

Як повідомлялося, з 1 травня 2012 року в Україні повинні бути введені єдині узгоджені ціни (референтні ціни) на препарати для лікування гіпертонічної хвороби та діабету. !zn

Читайте також:

Таблетки у гаманці

Відшкодовувати вартість ліків будуть тільки важкохворим українцям

Ціни на ліки будуть підвищувати не частіше двох разів на рік


Через цілу низку посередників ціни на ліки в Україні зростають у 10 разів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі