Причини схуднення при палінні аналогічні процесу втрати ваги при раку

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Ризик додати у вазі при відмові від паління дійсно існує. Проте важливо пам'ятати, що палій худне тому, що в його організмі відбуваються ті ж процеси, що і при важких захворюваннях, наприклад, при раку.

Ризик додати у вазі при відмові від паління дійсно існує. Проте важливо пам'ятати, що палій худне тому, що в його організмі відбуваються ті самі процеси, що і при важких захворюваннях, наприклад, при раку, повідомила керівник Центру щодо відмови від тютюну НДІ пульмонології ФМБА Росії Галина Сахарова.

"Схуднення при палінні цигарок має ті ж самі механізми, що і при розвитку важких захворювань: ракових захворювань, туберкульозу, хронічної обструктивної хвороби легень. Думаю, що такий спосіб схуднути мало кого привабить", - сказала вона.

Сахарова також додала, що курці, що кидають палити, товстіють не тому, що "заїдають" своє бажання повернутися до цигарки.

- Курці більше схильні безсонні, ніж ті, хто не палить

"Це пов'язано не з тим, що люди "заїдають" своє бажання покурити, а з тим, що при курінні прискорюється обмін речовин, знижується апетит, порушується мінеральний і білковий обміни. Організм втрачає необхідні речовини. Тобто відбувається все те, що і при важких захворюваннях, розвивається патологічний стан", - пояснила вона.

Таким чином, коли людина кидає палити, обмін речовин повертається на нормальний рівень. Організм намагається заповнити втрату мінеральних речовин, білка, вуглеводів тощо. Спершу це дійсно призводить до набору ваги, пояснила лікар.

"Методи цього уникнути - ті самі, що і при бажанні схуднути, тобто дієта, фізичне навантаження, активний спосіб життя", - зазначила Сахарова. !zn

Читайте також:

Відтепер пачки цигарок будуть „прикрашені“ страхітливими картинками про наслідки куріння (ФОТО)

Українці стали менше палити

Янукович схвалив повну заборону паління

Думку дітей використали в антирекламі про скасування брендингу сигаретних пачок (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі