Регулярний перегляд телевізора скорочує життя на п'ять років

Поділитися
Австралійські вчені прийшли до висновку, що перегляд телепередач за ефеком можна було порівняти з іншими факторами хронічних хвороб - відсутністю фізичної активності, курінням і ожирінням.

Кожна година, проведена в лежачому положенні перед телевізором, віднімає у людини 22 хвилини життя. Це з'ясували австралійські вчені, проаналізувавши дані Національного бюро статистики і інформацію про діабетиків та інших хворих, пише Business Line.

Як виявилося, перегляд телевізора позбавляє до 4,8 років життя людей, старших 25 років. Висновок зроблений виходячи з того, що в середньому людина дивиться телевізор по шість годин щодня. В якості контрольної групи обиралися люди, які його не дивляться ніколи.

Учені побудували таблицю тривалості життя середньостатистичних австралійців, хто дивиться телевізор. В результаті перегляд передач за ефектом можна було порівняти з іншими факторами хронічних хвороб - відсутністю фізичної активності, курінням, ожирінням тощо.

Експерти наголосили, що оскільки перегляд телевізора найчастіше супроводжується споживанням шкідливої їжі, стан справ погіршується ще більше. !zn

Читайте також:

Творчі люди схильні до депресії і шизофренії

Медики назвали найбільш «товсті» регіони України

Брудне повітря відбирає у мешканців міст два роки життя

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі